Dags att dansa för världens kvinnor

Dansa kan man ofta göra på nationer, men 2 mars kommer du att kunna dansa för lika rättigheter. Då går pengarna som samlas in på Östgöta nations klubb till organisationen Kvinna till kvinna.

Privat fotoViktor Nordqvist, 3Q på Östgöta nation, hoppas kunna samla in mycket pengar till Kvinna till kvinna.

Organisationen Kvinna till kvinna arbetar med att stärka kvinnors rättigheter i konfliktdrabbade områden i världen. 2 mars gästar deras volontärgrupp i Uppsala Östgöta nation och fredagsklubben Wunderbaren.
– Förra året anordnade vi en välgörenhetsklubb på internationella kvinnodagen som blev väldigt välbesökt. Nu vill vi göra samma sak igen, men det passade bättre på det här datumet, säger nationens tredje kurator Viktor Nordkvist.

Kvällen kommer att börja med ett quiz som hålls av Östgöta nations jämställdhetsgrupp. Sedan öppnar två dansgolv, där man kan dansa sig svettig medan man stöder Kvinna till kvinna.
– Intäkterna från förköpsbiljetterna går oavkortat till Kvinna till kvinna. Betalar man i dörren går hälften till organisationen och hälften till nationen, säger Viktor Nordkvist, och fortsätter,
– Vi är otroligt peppade och hoppas på mycket folk.