Annons
Forsränningens projektledare Mikaela Seleborg.
Foto: Ísak Guðnason

Plats i forsränningen auktioneras ut


Vill du åka flotte sista april, men har glömt att anmäla dig? Lugn. Nu kan du buda hem en plats i forsränningen – och dina pengar går till välgörenhet.

För andra året i rad kommer Uppsala teknolog- och naturvetarkår att auktionera ut en plats i forsränningen på valborg. Överskottet går till Akademiska sjukhusets barnfond.

– nbsp;Vi tyckte det var en så bra idé och det blev väldigt uppskattat förra året. Vi donerar redan till Akademiska sjukhusets barnfond via Ankdagen så det blev naturligt att donera till dem även här, säger Mikaela Seleborg, projektledare för forsränningen.

Utropspriset startar i år på 2000 kronor, och förra året drog auktionen in inte mindre än 6000 kronor. Är man sugen på att buda gör man det på Tradera fram till och med den 16 april. Den lyckliga vinnaren av auktionen får själv välja om hen vill bygga och ränna sin flotte, annars tar andra studenter sig an uppgiften (men vinnaren får bestämma flottens design).

Forsfestivalen invigs på kvällen den 21 april och bygget av flottarna påbörjas dagen efter. Men förberedelserna är redan i full gång.

– nbsp;Vi börjar rigga upp området på onsdag nästa vecka, så det börjar rulla på. Och allting känns under kontroll, säger Mikaela Seleborg. nbsp; nbsp;


Annons

Annons

nbsp; Auktionen för flotten hittar du här.

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…