Foto: Lina SvenskUppsala studentkårs ordförande Ludvig Lundgren befarar att kåren har tappat medlemmar till följd av problemen med uppsalastudent.com

”Stor risk att vi har förlorat många medlemmar”

Sajten uppsalastudent.com har äntligen sjösatts, men fungerar inte som den ska. Uppsala studentkårs ordförande Ludvig Lundgren befarar att färre har sökt medlemskap eftersom sajten inte tillåter att man går med i en studentkår om man redan är med i en nation.

Uppsalastudent.com, där studenter ska kunna gå med i nationer och studentkårer via internet är klar att användas– nästan.

– Efter många turer med problem är sidan igång, men för tillfället går det inte att gå med i en kår om man redan är med i en nation, eller tvärtom, säger Ludvig Lundgren, ordförande för Uppsala studentkår.

Uppsalastudent.com drivs gemensamt av studentkårerna vid Uppsala universitet och nationerna. Den nya versionen av sajten skulle egentligen ha varit färdig redan i februari, men datumet har skjutits fram flera gånger. Under sommaren har man legat på webbyrån Swace Digital, som har i uppdrag att utveckla sajten, och i veckan sjösattes den. Dock med en brist som Ludvig Lundgren tror kan få tråkiga följder för Uppsala studentkår.

– Det finns stor risk att vi har förlorat många medlemmar, säger han.

Den som redan är medlem i en nation och även vill gå med i Uppsala studentkår kan nu endast göra det i Uppsala studentkårs reception. Ludvig Lundgren säger att et syns en tydlig negativ trend för nya medlemskap i år, och tror att det beror på att uppsalastudnet.com inte fungerar som den ska.

– Vi kommer att undersöka hur mycket vi har förlorat i medlemsantal på detta, och sedan begära ersättning om det är relevant, säger han.

Tomas Jonsson, projektledare på Swace Digital, beklagar problemet och säger att man nu arbetar med att lösa det.

– Jag tror att det blir klart idag. Dock har vi som regel att inte sjösätta något på en fredag eftersom vi inte jobbar och kan lösa eventuella problem under helgen. Men på måndag borde det absolut vara klart, det här har högsta prioritet, säger Tomas Jonsson.