Annons
Naod Habtemichael, C-studenters ordförande, kräver att studentbostadsbristen ska lösas.
Foto: Pressbild

Sätter press för fler inflyttningsfester


C-studenter vill att bostadsministern ska bjuda in samtliga riksdagspartier till samtal om studentbostäder. Ordförande Naod Habtemichael hoppas att det leder till att fler kan hålla sin första inflyttningsfest.

Frågan om studentbostäder är helt avgörande för Sverige eftersom tillväxten hotas när unga får sämre möjligheter att utbilda sig, menar C-studenters ordförande Naod Habtemichael.

– Allvarligast är att ungas framtidsdrömmar krossas, säger han till Aftonbladet.

C-studenter sätter nu press på bostadsminister Per Bolund (MP) om fler studentbostäder. Man kräver att han bjuder in alla riksdagens partier till samtal i frågan.

– nbsp;Nu har Bolund en möjlighet att säkra en omfattande och långsiktig överenskommelse som ser till att de som står längst ifrån bostadsmarknaden får en möjlighet att arrangera sin första inflyttningsfest. Jag hoppas att han inte följer i sina partikamraters fotspår och sumpar chansen, säger Naod Habtemichael til Aftonbladet.

Per Bolund träffade intresseorganisationer för studentbostäder för två veckor sedan.

– nbsp;Deras viktigaste medskick var att återinföra det statliga investeringsstödet som M och KD tog bort med hjälp av Sverigedemokraterna. Nu kommer vi att göra precis det, vilket innebär att tiotusentals studentbostäder kan bli verklighet i landet. Vi har också gett det statliga bostadsbolaget Akademiska hus i uppdrag att bygga tusentals studentbostäder på- och runt campusområdena, säger han till Aftonbladet.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…