Utan personligt ansvar

Ledare. "Liknande kriser har uppstått när jag insett att man aktivt måste skaffa hemförsäkring, kontakta elleverantör, anmäla sig till tentan och frosta av frysen. Jag var helt enkelt extremt dålig på att vara vuxen fram tills jag fyllde typ 26."

COP24: A Student Perspective

Debatt. "Does sending a student delegation to the climate change negotiations play any positive role in combating climate change? Or do we, ironically, merely contribute to more carbon emissions?" The COP24 student delegation from Uppsala ask themselves if their participation in the conference really made a difference.

Bedöm forskningen, inte forskaren

Debatt. "Men med detta tvivelaktiga anslag undergräver man vetenskapens objektiva, universalistiska fundament." Föreningen Heimdal är kritiska till konceptet "inklusiv citering."

Goda råd är alltid dyra

Ledare. "Jag vill bara säga att om ni tror att ni är bra på något så är ni förmodligen inte det, för de som på riktigt är bra vet hur mycket de har kvar att lära. En livsvisdom i allmänhet – varsågoda."

Stoppa hyresattacken

Debatt. "Uppsalas studenter ska inte vara någon outtömlig skattkista för markägare att plocka pengar ur. Vanliga studenter klarar inte hyror på uppåt 5 000 kronor."

Ett försvarstal till partipolitiken i kåren

"Kåren behöver prioritera vilka frågor som ska drivas, hur vi ska förhålla oss i remissvar till universitetet, kommunen, regionen, eller staten. Det rådet inget tvivel om att ledningens ideologiska hemvist spelar roll." Läs mer

REPLIK: ”Moderata Studenter läser utredningen om flygskatt som Marx läser Hayek”

Debatt. "Svenskar flyger mer och mer – och den utvecklingen kommer fortsätta. Men det utredningen slår fast är att en flygskatt bedöms bromsa trenden. Flygskatten minskar våra utsläpp – även om man räknar in att vissa resor flyttas över till våra närmsta grannländer."

Klimatet bryr sig inte om symbolpolitik

"Det är inte liberalt att tvinga någon leva enligt godtyckligt symbolpolitik. Eftersträvar Liberala Studenter, likt Moderata Studenter, minskade klimatutsläpp kommer den främsta lösningen alltid vara innovation och utveckling." Läs mer

Vi ska bli Sveriges grönaste studentförbund

Debatt. "Den konservativa budgetreservationen som vunnit gehör i riksdagen innebär att utvecklingen rör sig åt fel håll. Liberalerna måste nu utnyttja den unika ställning som partiet har i svensk miljödebatt."

Om renar och akademiker

Ledare. "Det kanske var det sista året jag trodde på akademins förträfflighet. Liksom med tomten borde jag kanske ha insett det tidigare, men jag ville väl hålla kvar i min bild av universitetet som moraliskt oantastligt."

Avskaffa partipolitiken inom kåren

Debatt. "De politiska motsättningarna skapar konflikter som gör att kåren inte kan fokusera på att skapa en bättre studiemiljö för studenter och ett konfliktfyllt debattklimat som skrämmer bort studenter från att engagera sig, istället för lösningar," skriver kårpartiet UUS.

Klassamhället ska inte synas i käften

Debatt. "Det är inte rimligt att människor i Sverige undviker att söka den vård de behöver på grunda av ekonomisk oro," skriver Jakob Stone, ordförande för Laboremus, som anser att tandvård ska ingår i högkostnadsskyddet.