Ett försvarstal till partipolitiken i kåren

"Kåren behöver prioritera vilka frågor som ska drivas, hur vi ska förhålla oss i remissvar till universitetet, kommunen, regionen, eller staten. Det rådet inget tvivel om att ledningens ideologiska hemvist spelar roll." Läs mer

REPLIK: ”Moderata Studenter läser utredningen om flygskatt som Marx läser Hayek”

Debatt. "Svenskar flyger mer och mer – och den utvecklingen kommer fortsätta. Men det utredningen slår fast är att en flygskatt bedöms bromsa trenden. Flygskatten minskar våra utsläpp – även om man räknar in att vissa resor flyttas över till våra närmsta grannländer."

Klimatet bryr sig inte om symbolpolitik

"Det är inte liberalt att tvinga någon leva enligt godtyckligt symbolpolitik. Eftersträvar Liberala Studenter, likt Moderata Studenter, minskade klimatutsläpp kommer den främsta lösningen alltid vara innovation och utveckling." Läs mer

Vi ska bli Sveriges grönaste studentförbund

Debatt. "Den konservativa budgetreservationen som vunnit gehör i riksdagen innebär att utvecklingen rör sig åt fel håll. Liberalerna måste nu utnyttja den unika ställning som partiet har i svensk miljödebatt."

Om renar och akademiker

Ledare. "Det kanske var det sista året jag trodde på akademins förträfflighet. Liksom med tomten borde jag kanske ha insett det tidigare, men jag ville väl hålla kvar i min bild av universitetet som moraliskt oantastligt."

Avskaffa partipolitiken inom kåren

Debatt. "De politiska motsättningarna skapar konflikter som gör att kåren inte kan fokusera på att skapa en bättre studiemiljö för studenter och ett konfliktfyllt debattklimat som skrämmer bort studenter från att engagera sig, istället för lösningar," skriver kårpartiet UUS.

Klassamhället ska inte synas i käften

Debatt. "Det är inte rimligt att människor i Sverige undviker att söka den vård de behöver på grunda av ekonomisk oro," skriver Jakob Stone, ordförande för Laboremus, som anser att tandvård ska ingår i högkostnadsskyddet.

Replik: Standaret ska inte avskaffas

"Att en fråga om en flagga för 5000 kronor väcker det stora engagemanget hos en del av kårfullmäktige och andra får mig att undra varför inte samma stora engagemang uppstår när faktiska sakfrågor diskuteras inom studentkåren", skriver Max Stenberg i sin replik till Sten Storgärds. Läs mer

Uppsala studentkår är odemokratisk

Debatt. "I det här fallet har kårstyrelsen börjat agera utan att andra kårpartier informerats om att frågan ens är på bordet, och till och med struntat i stadgan. Så behandlar man inte ett högsta beslutande organ som kårfullmäktige." – Sten Storgärds, förbundssekreterare för Fria Moderata Studentförbundet, kritiserar före detta kårstyrelsens agerande i standarfrågan.

Jävla ledare

Ledare. "Det är säkert en del i hans hämndplan för att jag har skitit i allt vad hushållsarbete heter de senaste veckorna. Det känns varmt bakom ögonen, det sticker över hela kroppen och hjärtat klappar som att jag drack sex storstark igårkväll. Jävla kropp."

Om Laboremus fick bestämma i Sverige

Debatt. "Politik handlar om så mycket mer än regeringsbildningen, det politiska spelet och vad som råkar vara på dagordningen. Vi får de politiker och den politik vi förtjänar, så om inte du engagerar dig kommer ingen annan göra det åt dig."

Stoppa exploateringen av Odinslund

Debatt. "Den rimliga kompromisslinjen är att antingen bygga vackert och miljövänligt, eller att inte bygga alls. Uppsala behöver inte fler fula lådor i glas och stål." Föreningen Heimdals ordförande Arvid Hallén kritiserar planerna på nybyggnation i Odinslund.