Replik: Standaret ska inte avskaffas

"Att en fråga om en flagga för 5000 kronor väcker det stora engagemanget hos en del av kårfullmäktige och andra får mig att undra varför inte samma stora engagemang uppstår när faktiska sakfrågor diskuteras inom studentkåren", skriver Max Stenberg i sin replik till Sten Storgärds. Läs mer

Uppsala studentkår är odemokratisk

Debatt. "I det här fallet har kårstyrelsen börjat agera utan att andra kårpartier informerats om att frågan ens är på bordet, och till och med struntat i stadgan. Så behandlar man inte ett högsta beslutande organ som kårfullmäktige." – Sten Storgärds, förbundssekreterare för Fria Moderata Studentförbundet, kritiserar före detta kårstyrelsens agerande i standarfrågan.

Jävla ledare

Ledare. "Det är säkert en del i hans hämndplan för att jag har skitit i allt vad hushållsarbete heter de senaste veckorna. Det känns varmt bakom ögonen, det sticker över hela kroppen och hjärtat klappar som att jag drack sex storstark igårkväll. Jävla kropp."

Om Laboremus fick bestämma i Sverige

Debatt. "Politik handlar om så mycket mer än regeringsbildningen, det politiska spelet och vad som råkar vara på dagordningen. Vi får de politiker och den politik vi förtjänar, så om inte du engagerar dig kommer ingen annan göra det åt dig."

Stoppa exploateringen av Odinslund

Debatt. "Den rimliga kompromisslinjen är att antingen bygga vackert och miljövänligt, eller att inte bygga alls. Uppsala behöver inte fler fula lådor i glas och stål." Föreningen Heimdals ordförande Arvid Hallén kritiserar planerna på nybyggnation i Odinslund.

Kårstyrelsen svarar på kritik om avvecklingsbeslut

Replik. "Det är bättre att vara öppna och ärliga om att viktiga beslut verkställs, än att hålla dem hemliga för våra medlemmar."
Uppsala studentkårs styrelse svarar på S-studenters och F!-studenters kritik.

Frankensteins examen

Ledare. "Efter dryga tre år vid universitetet – ja, lite oavklarat svinn lämnade jag längsmed vägen – kunde jag, likt doktor Frankenstein (återigen, filmversionen), triumferande utropa ”it’s alive!” när mitt examensbevis kom på posten."

Oseriöst av S-studenter och FI-studenter

Replik. "Dessvärre är det symptomatiskt för S-studenter och FI-studenter att hellre utmåla allting som en strid mot en halmdocka i form av en ondskefull, nyliberal höger, snarare än att bedriva en seriös kårpolitik," skriver Fredrik Hultman i ett svar på S-studenters och Fi-studenters debattartikel från gårdagen.

Hellre ett bra universitet än ett europeiskt

Replik. "Problemet är att Europauniversitetet i sig är ett dåligt förslag, och att studenterna i själva verket borde göra vad de kan för att stoppa den annalkande katastrofen," skriver Adrian Wennström apropå Ludvig Lundgrens debattartikel i Ergo #7.

Vad hände med interndemokratin?

Debatt. "Handlar det verkligen om en oundviklig nedläggning eller om unga högerpolitiker som vill öva på nedskärningar av gemensamt ägda verksamheter", skriver representanter från S-studenter och Fi-studenter angående morgonens nyhet att Studentbokhandeln ska avvecklas.

En hänsynslös vulgarisering att kalla standarförare för flagghållare

Debatt. Ergo får sig en åthutning efter att ha kallat standarförare för flagghållare: "Att Ergo anser att våra ordval är högtravande säger mer om en okunskap och bristande respekt för allt vår illustra skara står för. Vi kan bara gissa oss till den smärta som vi hade åsamkat redaktionen om vi kallat tidningen Ergo för en simpel serietidning."

Farväl till Tidningsutskottet

Ledare. "Någon mumlade om 'statligt styrd media' i kommentarsfältet till fullmäktigereferatet där vi skrev om propositionen. Lite väl magstarkt kan jag tycka, men att se på förslaget med skepsis är hälsosamt."