Du kan inte bromsa dig ur en uppförsbacke

Ledare. "Vi kan väl säga att hade Ergo-relevanta nyheter varit ett kärleksintresse som vi försökt få till en dejt med hade vi ungefär vid rektorsbloggen börjat tänka att 'hen kanske inte är så intresserad av mig ändå' och gett upp jakten."

Alla ska ha möjlighet till en god studietid!

Debatt. "Framtidens arbetsmarknad kommer kräva att vi utbildar oss mer och under hela livet, vilket dagens utbildningssystem försvårar."

Uppsala universitet är inte Grand Hotel!

Debatt. "Genom att tillåta Sverigedemokraterna att boka lokaler under arbetstid utsätts alla studenter och universitetsanställda som inte passar in i Sverigedemokraternas snäva bild av “svenskhet” för en otrygg arbetsmiljö."

Att skita på egen bakgård

Ledare. "Så sent som förra månaden träffade jag tre internationella studenter som hade gjort en raplåt där de rimmade 'Heimstaden' med 'Swedish bin Laden', vilket kanske ger en liten fingervisning om vad många hyresgäster tycker om sin hyresvärd."

Rör inte våra studentbostäder!

Debatt. "En omvandling av Flogsta höghus skulle vara ett hårt slag mot hela Uppsala som studentstad. Vi är starkt kritiska till detta och uppmanar Heimstaden att inse sitt ansvar som bostadsaktör i Uppsala och bevarar detta område som studentbostäder."

UUS och kåren – idag och imorgon

Debatt. "I processen med en ny kårstruktur kommer UUS fortsätta sträva efter en decentraliserad, studentnära kår. Vi vill samarbeta med de andra kårerna för att tillsammans driva de viktiga frågorna: de som rör studenters vardag."

Hi!

Ledare. "Though we’re all Uppsala students’ newspaper, we’re not available to all students. I would love for that to change."

Låt nationerna ta sitt miljöansvar!

Debatt. "För att nå en långsiktig förändring räcker det inte med enskilda nationers spridda initiativ till miljöarbete, utan det krävs ett samarbete över nationsgränserna."

Om dass med svängdörrar

Ledare. "Samtidigt som jag planterar ändalykten på ringen ser jag klart och tydligt att dörren jag nyss kastade mig in genom är av saloonvarianten – svängdörrar med en meter luft både upp- och nertill. Hur kunde jag missa det?"

Tråkig högskolepolitik från (S)

Debatt. "Socialdemokraterna har en lång tradition av att göra allting tråkigt, som när partiet år 1974 ersatte den historiska ceremonin Riksdagens högtidliga öppnande med ett intetsägande riksmötets öppnande" skriver representanter för Fria Moderata Studentförbundet.

Förlåt, Lucas!

Ledare. "En dag var Lucas borta. Jag vet inte om det var för att hans praktikperiod hade gått ut eller om han hade tackat för sig för att han inte längre stod ut. Jag hoppas på det förstnämnda."

”En strid vunnen, nu tar vi tag i bostadsfrågan”

Debatt. "Var är studentperspektivet i att ålägga oss med en förmedlingsavgift som är mer än en tredjedel av genomsnittshyran för ett korridorsrum?"