Foto: Lina SvenskSnart tre terminer har passerat sedan vi träffade dem första gången.

De kallar oss studenter

Relaterade artiklar

Maximilian. "Många gånger har jag tänkt att 'vadå, jag är väl fortfarande typ 20 år mentalt', men så när man träffar folk som faktiskt är 20 så inser man att 'nej, det är jag inte.' Och det känns både positivt och negativt."
Solmaz. "Innan jag började studera så visste jag inte att jag var en så orolig person som det har visat sig att jag är. Jag fastnar lätt i tankar som 'kommer det här att gå?' eller 'kommer jag klara av det här?', både med studier och med till exempel gitarrlektionerna."

Studenten – detta uppsaliensiska grundämne, lika beständig som utbytbar; en curlad stor stark-hinkande generation och framtida Nobelpristagare; en miljardutgift och en statlig investering.
I denna  reportageserie följer vi fyra studenter från deras första stapplande steg in i Uppsalas studentliv, tills de är färdigutbildade akademiker (eller till deras avhopp?), med ett nedslag i deras tillvaro per termin. Vad tänker de? Vad oroar de sig över? Vem saknar de? Och vem blir en ny vän för livet?
Det hoppas vi få svar på.

I del 5 återser vi läkarstudenten Solmaz, som har börjat förstå vikten av att ha ett tillflyktsintresse vid sidan av studierna, och arkeologistudenten Maximilian, som nyligen förlovade sig.