Foto: Lina SvenskI sjätte delen av "De kallar oss studenter" får vi återse Susanna och Morgan.

De kallar oss studenter

Relaterade artiklar

Morgan. "En del som fokuserar väldigt mycket på enbart studierna förstår kanske inte att det är samma psyke som krävs när man tränar. Det handlar om att klättra över berg i båda fallen."
Susanna. "Det blev så mycket som drog igång samtidigt och studierna blev mer intensiva än vad de hade varit tidigare, men jag har fått lära mig att planera min tid mer effektivt och bli bättre på att prioritera."

Studenten – detta uppsaliensiska grundämne, lika beständig som utbytbar; en curlad stor stark-hinkande generation och framtida Nobelpristagare; en miljardutgift och en statlig investering.
I denna  reportageserie följer vi fyra studenter från deras första stapplande steg in i Uppsalas studentliv, tills de är färdigutbildade akademiker (eller till deras avhopp?), med ett nedslag i deras tillvaro per termin. Vad tänker de? Vad oroar de sig över? Vem saknar de? Och vem blir en ny vän för livet?
Det hoppas vi få svar på.

I sjätte delen återser vi civilingenjörsstudenten Susanna Wärmegård är upp över öronen engagerad i allt från nation till sektionsstyrelse – och gillar det. Och juriststudenten Morgan Sjövall har lärt sig att lätta lite på sina strikta rutiner.