De kallar oss studenter

Del 3. En dryg termin har gått sedan vi först träffade de då nya reccarna Maximilian Hansen och Solmaz Mizanaghasi. Hur har det gått för dem?

Läkarstudenten Solmaz

Läkarstudenten. ”De hälsar på ganska ofta, men visst kan jag sakna dem ibland."

Arkeologistudenten Maximilian

Arkeologistudenten. ”Numera handlar det mer om att jag till och från tänker att jag inte är rolig längre."

Mästarnas mästare på traditioner

Porträtt. "Man måste bevara den nordiska traditionen så att inte nya institutioner inför amerikanska traditioner, som man så väl känner till från filmer." Ergo har träffat mannen som ser till att traditionerna vid Uppsala universitet bevaras – akademiintendent Per Ström.

En fejkrecce som tar sitt ansvar

Porträtt. Har Juridiska föreningen ett imageproblem? Och varför ska man engagera sig i föreningen när det finns så mycket spännande att se på Netflix? Ergos Jonathan Schiess träffade Hedvig Lind, ordförande i juridiska föreningen – och hans gamla fejkrecce.

Antropolog tar Sibirien till Ångström

"Människorna i Altai har en tillvaro som inte går att beräkna, det är mötena med dem jag använder för att lära studenterna strategier", säger Ulrika Persson-Fischier, antropolog som undervisar civilingenjörsstuderande. Läs mer

Lysande utsikter

Följer hjärtat. "Jag vill bara vara lycklig och allt annat hänger ihop med det – så vad gör mig lycklig?" Ergo har träffat 27-årige Allen Ali Mohammadi, Årets Uppsalastudent, och pratat uppväxt, framtidsutsikter och brist på fritid.

"Jag lever inte ett liv i sus och dus"

Blåsigt? Ergos Daniel Fjellborg har träffat Uppsala universitets styrelseordförande Carola Lemne som det stormat mycket kring på sistone. Det blev ett samtal om makt, pengar och ungdomsfantasy.

Morgan Sjövall, 22 år

Juristen. "Jag blev antagen som reserv och fick beskedet att jag hade kommit in vid andra antagningsomgången. Jag fick typ gåshud när jag fick beskedet. Det kändes verkligen som att ha fått en golden ticket och det hade känts dumt att tacka nej till en sådan chans."

Susanna Wärmegård, 19 år

Civilingenjören. "Jag tror att teknologen har den bästa reccemottagningen i Uppsala. Jag var lite orolig innan jag kom hit, men det var bara roligt. Jag skulle nästan vilja vara recce nästa år också bara för att få vara med om mottagningen igen."

Syndicate content