De kallar oss studenter, del 4

Återseende. Susanna Wärmegård och Morgan Sjövall har överlevt sina respektive recceterminer, men hur har det gått för dem i övrigt sedan vi såg dem sist? Med vänner, bostad och studier.

Juriststudenten Morgan

Juriststudenten. "Om man jämför med den här terminen och den förra så känner jag mig dubbelt så säker på att juridiken är något jag faktiskt kan vara bra på."

Civilingenjörsstudenten Susanna

Civilingenjörsstudenten. "Det är klart att jag har sneglat på andra kurser och utbildningar och tänkt att 'det här skulle jag vilja läsa!', men samtidigt måste man ju någonstans bara bestämma sig för vad man vill plugga och satsa på."

De kallar oss studenter

Del 3. En dryg termin har gått sedan vi först träffade de då nya reccarna Maximilian Hansen och Solmaz Mizanaghasi. Hur har det gått för dem?

Läkarstudenten Solmaz

Läkarstudenten. ”De hälsar på ganska ofta, men visst kan jag sakna dem ibland."

Arkeologistudenten Maximilian

Arkeologistudenten. ”Numera handlar det mer om att jag till och från tänker att jag inte är rolig längre."

Mästarnas mästare på traditioner

Porträtt. "Man måste bevara den nordiska traditionen så att inte nya institutioner inför amerikanska traditioner, som man så väl känner till från filmer." Ergo har träffat mannen som ser till att traditionerna vid Uppsala universitet bevaras – akademiintendent Per Ström.

En fejkrecce som tar sitt ansvar

Porträtt. Har Juridiska föreningen ett imageproblem? Och varför ska man engagera sig i föreningen när det finns så mycket spännande att se på Netflix? Ergos Jonathan Schiess träffade Hedvig Lind, ordförande i juridiska föreningen – och hans gamla fejkrecce.

Antropolog tar Sibirien till Ångström

"Människorna i Altai har en tillvaro som inte går att beräkna, det är mötena med dem jag använder för att lära studenterna strategier", säger Ulrika Persson-Fischier, antropolog som undervisar civilingenjörsstuderande. Läs mer

Lysande utsikter

Följer hjärtat. "Jag vill bara vara lycklig och allt annat hänger ihop med det – så vad gör mig lycklig?" Ergo har träffat 27-årige Allen Ali Mohammadi, Årets Uppsalastudent, och pratat uppväxt, framtidsutsikter och brist på fritid.

Syndicate content