En fejkrecce som tar sitt ansvar

Porträtt. Har Juridiska föreningen ett imageproblem? Och varför ska man engagera sig i föreningen när det finns så mycket spännande att se på Netflix? Ergos Jonathan Schiess träffade Hedvig Lind, ordförande i juridiska föreningen – och hans gamla fejkrecce.

Antropolog tar Sibirien till Ångström

"Människorna i Altai har en tillvaro som inte går att beräkna, det är mötena med dem jag använder för att lära studenterna strategier", säger Ulrika Persson-Fischier, antropolog som undervisar civilingenjörsstuderande. Läs mer

Lysande utsikter

Följer hjärtat. "Jag vill bara vara lycklig och allt annat hänger ihop med det – så vad gör mig lycklig?" Ergo har träffat 27-årige Allen Ali Mohammadi, Årets Uppsalastudent, och pratat uppväxt, framtidsutsikter och brist på fritid.

"Jag lever inte ett liv i sus och dus"

Blåsigt? Ergos Daniel Fjellborg har träffat Uppsala universitets styrelseordförande Carola Lemne som det stormat mycket kring på sistone. Det blev ett samtal om makt, pengar och ungdomsfantasy.

Morgan Sjövall, 22 år

Juristen. "Jag blev antagen som reserv och fick beskedet att jag hade kommit in vid andra antagningsomgången. Jag fick typ gåshud när jag fick beskedet. Det kändes verkligen som att ha fått en golden ticket och det hade känts dumt att tacka nej till en sådan chans."

Susanna Wärmegård, 19 år

Civilingenjören. "Jag tror att teknologen har den bästa reccemottagningen i Uppsala. Jag var lite orolig innan jag kom hit, men det var bara roligt. Jag skulle nästan vilja vara recce nästa år också bara för att få vara med om mottagningen igen."

Gammal räv i studentvärlden

Veteran. Staffan Ahlner har bott i Flogsta höghus sedan 1972 och har sett sin beskärda del studenter komma och gå i korridorerna. "Sammanhållningen i korridorerna var bättre då, in på 90-talet hade man i regel en korridorsfest i månaden."

Med rektorsmanteln till låns

Porträtt. "När jag fick frågan tänkte jag att varför ska jag ta mig in där? Om man plockar in mig som kanonmat i processen är jag inte ett dugg intresserad." Ergo har träffat Uppsala universitets boss – rektor Eva Åkesson.

Kajak, ben och rullskidor över vatten, land och öken

Äventyr. 21 juni går startskottet för Uppsalastudenten Marcus Aspsjös äventyrsår då han, tillsammans med kompisen Jonathan Ljungqvist, inleder resans första etapp – en kajakstrapats genom Europa ner till Istanbul.

Uppsalastudenten som blev kyrkans högsta chef

Kyrkligt. Ergo har träffat den tidigare Uppsalastudenten Antje Jackelén, Sveriges första kvinnliga ärkebiskop.

Syndicate content