Djävulskap från myndighet

Året var 1989 och en skribent i Ergo såg rött när Socialstyrelsen ville minska alkoholkonsumtionen på Uppsalas nationer. Har farhågorna besannats 28 år senare? Läs mer

Psykedeliskt parti undslapp kårfullmäktige

Karin Kruse vill gärna tro att hennes gamla parti Gotiska förbundet fick fler att rösta i kårvalet – för att slippa dem. Vid valvakorna var hon lättad när de inte kom in i kårfullmäktige. Läs mer

Hellre barskåp än frysfack

Frysfack eller barskåp? Det var en av frågorna som diskuterades på januarifum 1968. Tycker du att det verkar ha varit bättre förr? Läs mer

Gaypuben var ett ankarfäste

Student och gay i Uppsala tidigt 90-tal. Hur annorlunda var det mot i dag? Läs mer

Tidigare Flogstabo: ”Okända män klev in i mitt rum”

Flogsta. Var Flogsta bättre förr? Satu Gröndahl flyttade in 1979 och trivdes jättebra. Men även då fanns missnöje med hyresvärden. Ergo har dykt i arkivet.

#TBT: När Silverbibeln stals

#TBT. Studenter försöker stoppa maskerade män beväpnade med hammare, och kårordföranden blir sprejad med tårgas. Det är april 1995 och Silverbibeln har precis blivit stulen.

När Ekonomikum blev rökfritt

#TBT. Rökarna är en förtryckt minoritet enligt upprörd debattör på 90-talet och på Ekonomikum klottras nazistnamn på rökförbudsskyltarna.

#TBT: Ekonomikum byggs

#TBT. I en låda full med gamla foton hittar Ergo en bild från 70-talet. Den plats där Ekonomikum ska komma att byggas är ett stort och öppet fält. Vad tyckte studenterna egentligen om bygget?

Nytt campus - Engelska parken

#TBT. För tio år sedan invigdes campus Engelska parken som humanistiskt centrum. En satsning som var både efterlängtad och kritiserad.

#TBT 1984 - homosexuella studenter trakasseras

#TBT. I Ergo nummer 3 1984 skriver man om Uppsala förening för homosexuella, där tre studenter vittnar om aggressiva trakasserier.

Syndicate content