Annons

Att befinna sig på rätt plats i livet


Det är en vacker dag i slutet av augusti 2016. Solen skiner och det känns lite extra lätt att cykla idag. Kanske var det för att morgonen var fridfull? Eller är det för att jag känner mig fridfull i hjärtat av att befinna mig på rätt plats i livet vid rätt tidpunkt? nbsp;
Då jag skriver in mig på Uppsala studentkår får jag ett ”välkommen tillbaka”. Och ja, det känns roligt att vara tillbaka efter en studiepaus på 10 år.
Jag kliver in i en av Ekonomikums hörsalar och ”studenthatten” åker på. När jag väl lämnar föreläsningssalen den dagen, byter jag hatt för att hämta barnen och sedan hem. Det kanske låter kanske enkelt men så är inte fallet alla gånger. Tänk dig en trött och arg person som börjar förhöra dig om vilken kvällsmat som kommer tillagas. Konversationen övergår till utfrågningar om min sena ankomst. Det kan även förkomma vissa jämförelser med andra kompisars liv i diskussionen – jämförelsen är en viktig poäng som tas upp i nästa varje utlåtande från personen. Tiden går och jag inser att jag snart måste byta hatt, om ska jag ska vinna förhandlingen. nbsp; Då kan det förkomma mutor som exempelvis Pokémon Go-jakt på vägen hem. nbsp; Men oftast brukar förhöret leda till gråt och en slutsats om att livet är orättvist. nbsp; Kvällen avslutas sedan med en middag tillsammans med make och barnen. Förhöret är då ett minne blott. nbsp; Efter nattningen tar jag sedan fram datorn och koncentrerar mig åter på studierna.
Under denna höst har jag insett att jag är en mycket bättre student än för tio år sedan. Kanske för att jag värdesätter tiden mer nu än tidigare. Jag får ofta frågan om hur jag får ihop att vara mamma och studera heltid.
Hemligheten är att jag planerar min dag och min tid direkt från det att alarmet ringer i ottan, till dagens slut och självklart måste också viljan finns där. För jag vet att man klarar det mesta bara man vill
Tillbaka på cykeln och svaret är, det handlade inte om att just den morgonen var en olik någon annan morgon, utan att jag är fridfull på insidan och ja, den känslan kommer nog för att jag befinner mig på rätt ställe i livet. Alla bitar i pusslet ligger på rätt plats trots korsförhören som äger rum var och varann dag. nbsp; Jag gör något som jag älskar. Jag får både utvecklas och utmanas varje dag – som person, mamma och student.

Mikaela Roxenmo Espinola


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-11 11:22
Det här med akademiska överliggare? Eric Axner-Norrman ponerar förändringen i överliggarkulturen i månadens student(i…
2024-03-01 09:23
Eric Axner-Norrman ponerar med sedvanlig humor och precision de olika vetenskapsdisciplinernas inbördes ordning i den…
2024-01-31 08:38
Eric Axner-Norrman skriver om tidsmaskiner och katter gömda i Engelska parken i månadens kåseri.