Annons
Annons
Till vänster: Så här kan mikron se ut om man är dum nog att värma ägg i den – var inte den personen
Foto: Putie Permatasari/Creative Commons

Tio matlådebeteenden som gör dig impopulär på våra campi*


Har du matlåda med dig till campus? Ergo listar tio lunchlåde-faux pas som du bör akta dig för om du vill ha dina vänner kvar även efter att matrasten är över.
  1. Att värma upp fisk. Jovisst, det är nyttigt och så, men viss förståelse kanske man kan ha för att folk inte vill äta i en atmosfär som luktar otvättat kön.

  2. Att mikra någonting som skvätter utan att lägga skyddslocket på. För att vara på den säkra sidan är lock att rekommendera varje gång. Bonustips: Om locket blir smutsigt – skölj av det så blir du extra poppis. Dessutom leder det till att ännu fler vågar använda locken.

  3. Djupfrysta matlådor Det tar tio minuter att ens få isblocket ljummet i kanterna – folk kommer att börja blänga argt på dig långt innan dess. Det så kallade “life-hacket” här är att lägga den djupfrysta matlådan på ett element eller under en skrivbordslampa under förmiddagen medan du pluggar, så är halva jobbet gjort.

  4. Att värma upp ost som “doftar.” Exempelvis ädelost, parmesan eller – Gud förbjude – Svarta Sara. En tumregel är att tänka att så som osten stinker i färskt tillstånd kommer den att stinka upphöjt till tio efter att den har mikrats. “Spya” och “tåbira” är utlåtanden som man gärna slipper höra viskas från de bakom en i mikrokön.

  5. Explosiv mat som tonfisk, halloumi eller ägg. Det tar mer energi att göra rent mikron än vad du får i dig av din matlåda.

  6. Det krävs extremt hög status för att på ett värdigt sätt tugga i sig en kålpudding – eller vilken sorts kål som helst egentligen. Vem är det som precis har släppt sig?

  7. Att genom förklädda frågor pika folk om deras matlådeval (“Ojoj Kommer du verkligen bli mätt på det där?” alternativt “Ojoj Är vi hungriga idag kanske?”) och anmärka på de vars kost avviker (du vet aldrig om folk har allergier eller lider av någon ätstörning). Välj istället ett annat samtalsämne, förslagsvis: Vart är du på väg i livet?, såg du den politiska debatten igår? eller, hur mycket snö tål egentligen Sverige?

  8. Att värma metallgrejer i mikron. “Med det är väl ingen dum nog att göra? ” tänker kanske du nu. Jodå, är man 19 år, nervös och universitetets-n00b, eller om man bara är disträ, så kan det hända både en och två gånger att man värmer en gaffel eller metallåda. Det enda positiva med det är att man absolut inte kommer att göra om det om man råkat skapa ett väldigt lokalt tropiskt oväder i mikron någon gång.

  9. Att sitta kvar och löka och ta upp dyrbar plats i lunchrummet när matlådan är uppäten. Tänk mer utfodring – in och ät, ut och plugga.

  10. Smaskande. Vad är det för fel på folk som inte har lärt sig att man inte behöver idissla maten med rikliga mängder saliv? Stäng fågelhålken och ät som folk. Är du osäker på om du smaskar? Spela in dig själv när du äter eller fråga en nära vän.

nbsp;

*Campus blir faktiskt campi i plural och det är inte alls bajsnödigt att säga så. Läs förra tisdagslistan och få reda på mer.


Annons

Annons

Läs mer

2019-02-13 16:05
Vi vet att vi inte är de enda som saknar facebooksidan ”Uppsalastudentens Bekännelser”, därför har vi samlat in några…
2019-01-10 16:01
Nya prestationskrav, oxveckor, snö, ”fattigdom” och mörker. Januari.., eller livet, är inte alltid så lätt. Men lugn, du…
2018-05-08 14:41
Ergo varnar i förväg för impopulär åsikt – men är den nya försommarvärmen verkligen bara av godo? Vi har listat åtta…