Annons
Annons

Pang Musik ersätter Stones


På senare tid har de livemusikintresserade Uppsalastudenterna fått allt fler alternativ att välja mellan. Östgöta och V-Dala har redan haft premiär för sina klubbar Velocity och Velvet, och nu tar även nationsscenernas tungviktare Kalmar nation ny sats, när Stones går i graven och ersätts av Pang Musik

Per Gårdehall, som tillsammans med sin syster Maria ansvarar för Pang Musik , är dock inte särskilt intresserad av att prata om de andra nationernas musiksatsningar.
- Jag vill utgå från vad vi själva gör, sedan får de andra sköta sitt. Men visst, jag hoppas att de musikintresserade studenterna går på så mycket som möjligt. Det borde inte göra något att det är fler ställen som konkurrerar om publiken, säger han.
Namnbytet till trots kommer Pang Musik att påminna ganska mycket om föregångaren Stones, med två-tre liveband per kväll varvat med dansgolv.
- Det är inget självändamål att ändra bara för att det går. Jag var med och jobbade med Stones och tar över stafettpinnen nu. Vi vill försöka utveckla konceptet, men å andra sidan var Stones ganska optimerat. Vi fortsätter att satsa på kvalitet och ser till att boka banden i god tid för att få de bästa. Kanadensiska Stars till exempel, som spelar på premiärkvällen, bokade vi redan i vintras, säger Per Gårdehall.
Ungefär en tredjedel av banden till Pang Musik bokas via professionella bokningsbolag som Luger, Beat Agency och Monstera. Övriga tar man kontakt med på egen hand. Per Gårdehall säger att Kalmar nation har ett grundmurat gott rykte bland svenska popband. Som exempel nämner han att Göteborgsbandet Punk of Country, som även de spelar på premiärkvällen, var villiga att slopa sitt normala krav på gage och endast spela mot reseersättning.
- Det säger lite om Kalmars rykte, banden vet att det är bra publik här, säger han.
Detta rykte härrör till stor del från mitten av 90-talet, då band som Kent, Broder Daniel, bob hund, Honey Is Cool m fl spelade på nationen, som blev nationellt omtalad för sin konsertverksamhet. Efter en följande nedgångsperiod startades 2001 klubben Stones, som bl a gästades av The Concretes, David and the Citizens, The Sounds, José Gonzalez och Tiger Lou.
Det nya klubbnamnet Pang Musik valdes för att det stack ut från mängden.
- Det lät kul och det var på svenska. Man måste försöka vara lite originell i de här sammanhangen och alla andra har engelska namn, säger Per Gårdehall, som till vardags läser medie- och kommunikationsvetenskap på c-nivå och sköter Pang Musik vid sidan av det.
- Det blir ganska mycket faktiskt. Har man ansvar för en sådan här verksamhet tänker man på det jämt. Det är inte bara att ställa ut skorna direkt, det är enormt mycket som ska fixas inför varje gång. Jag tänker i första hand hålla på med det här resten av läsåret, sedan får jag se om det blir en fortsättning, säger han.
Lön för mödan består enbart av nöjet och erfarenheten.
- Jag tar inte ut en krona i lön, jag går snarare back, säger Per Gårdehall.
Vilken är då hans drömbokning?
- The Shins - världens bästa popband

Fotnot: Inträdet till Pang Musik kommer att ligga på 60 kronor för medlemmar och 70 kronor för övriga.
Live på Pang Musik i höst:
6/10: Stars + Punk of Country + Differnet
29/10: Alf +
10/11 Junip (feat. José Gonzalez) + Boy Omega
29/11: Heikki + Richard Reagh + El Perro Del Mar
Se www.pangmusik.se för mer info.


Annons

Annons

Läs mer

2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…
2021-05-06 10:54
Ellen Sundberg Ett bloss för Bodil Malmsten Tolkningar av Ellen Sundberg Teg Publishing