Annons
Annons
På riktigt progressiv musik.
Foto: Lisa Johansson

Finstämt och ruffigt


Å
Å
(Egen utgivning)
EEEE

Ett problem med genren progressiv rock är att den oftast inte alls är progressiv utan tvärtom fastnat i ett uttryck med fasta konventioner. De ledande artisterna klarar ändå av att göra bra musik inom ramarna, men den är sällan särskilt spännande. Det gör att man blir extra glad när det kommer nya band som lyckas göra progressiv musik som gör skäl för namnet.

Att Uppsalatrion Å inte ens väljer att beskriva sin musik som progressiv rock utan ”skogsrock från framtiden” är talande. Att deras influenser spänner från Jan Johansson och Mats/Morgan Band till Meshuggah likaså.

Debutalbumet har spelats in tillsammans med den legendariska saxofonisten Roland Keijser, känd från bland annat Blå Tåget och Arbete amp; Fritid, och växlar mellan finstämdhet och ruffighet. Båda ytterligheterna sitter där de ska och Gravmaskin hann knappt dyka upp innan de fick en värdig lokalkonkurrent.


Annons

Annons

Läs mer

2020-10-23 09:17
Hurula Jehova Sony Music
2020-10-05 12:47
– Jag känner väl att jag inte har någon ambition att bli en offentlig person. Jag vill bara att så många som möjligt ska…
2020-10-05 10:46
Hanna Järver Tusen täta lögner in Smuggler music/PIAS