Annons
Bild Umeå
Endast 6 av 9907 individer bar på covid när man undersökte förekomsten vid Umeå universitet.
Foto: Wikimedia commons/Mikael Lindmark

Låg förekomst av covid vid Umeå universitet


För att öka kunskapen om hur covid-19 sprids har man undersökt förekomsten bland anställda och studenter vid Umeå universitet. När undersökningen nu är klar, står det klart att endast 6 av de totalt 9 907 personerna som testat sig bar på smitta under den tvåveckorsperiod som testperioden pågick (31 aug-14 september).

Tanken med undersökningen var att se hur smittspridningen påverkades av terminsstart. Därför erbjöds alla att testa sig två gånger under perioden. Totalt gjordes 16 000 provtagningar.  
– Det är mycket glädjande att vi har hittat så få fall och att vi inte ser tecken till någon ökning under undersökningen. Men det är fortsatt lika viktigt att följa rekommendationerna för att motverka smittspridning framöver, säger Anders Johansson, projektledare för studien och hygienöverläkare i Region Västerbotten i en artikel på Umeå universitets hemsida.
Undersökningen genomfördes på uppdrag av Folkhälsomyndigheten av Region Västerbotten, Umeå universitet och Försvarsmakten.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…