Annons
Annons
Uppsalavy
Uppsala må locka må locka många internationella talanger, men kruxet är att få dem att stanna. Det ska Uppsala International Hub nu råda bot på.
Foto: Lina Svensk/Arkiv

Ny satsning ska få talanger att stanna


Uppsala universitet har i samarbete med regionen, SLU, kommunen och Handelskammaren startat ett nytt initiativ – Uppsala International Hub – som ska få internationella talanger med spetskompetens att vilja stanna i Uppsala. Universiteten och Uppsalas arbetsgivare rekryterar årligen ett stort antal internationella forskare och arbetstagare och med den nya satsningen hoppas man få de här personerna att stanna i kommunen även långsiktigt tillsammans med sina eventuella familjer.

– Det här arbetet är viktigt för oss på Uppsala universitet. När vi rekryterar forskare från hela världen kan vi erbjuda goda villkor och spännande forskningsmiljöer. Men det räcker inte, det måste vara bra att leva och bo i Uppsala också. Inte bara för den enskilda forskaren utan för hela familjen, säger Uppsala universitets rektor Anders Hagfelt i ett pressmeddelande på universitetets hemsida.

Uppsala International Hub innefattar bland annat en mottagningsfunktion och en webbplats som ska ge besökarna svar på frågor de kan tänkas ha om till exempel hur man skaffar ett personnummer, barnomsorg, hur man hittar bostad och hur man startar eget företag.
 


Annons

Annons

Läs mer

2021-10-15 13:11
Den populära koreanska serien Squid game på Netflix har fått intresset för koreanska att skjuta i höjden. Appen Duolingo…
2021-10-11 15:15
Utmärkelsen Årets Uppsalastudent delas årligen ut av Anders Walls stiftelse till en student som på olika sätt utmärkt…
2021-10-01 10:26
I Lund har trycket på vissa nationers klubbar varit så högt att biljetter sålts i andra hand, rapporterar P3 nyheter…