Annons
Annons
Eva Åkesson har studenternas stöd.
Foto: Hanna Ullman/arkiv

Studenternas stöd värmer i hjärtat


Vice rektorerna kräver hennes avgång. Men studentkårerna ger rektor Eva Åkesson sitt stöd. ”Blir både glad och stolt. Det värmer i hjärtat”, säger hon till Ergo.

En skrivelse, undertecknad vice rektorerna, samt dekaner från flera fakulteter vid universitetet, har lämnats in till universitetsstyrelsen med krav om rektors avgång.

När Ergo ringer upp vice rektor Margaretha Fahlgren bekräftar hon detta. Hon menar att det är svårt att ge en samlad bild av kritiken.
– Det handlar om att vi har olika syn på ledning och styrning av universitetet, samt personliga egenskaper och lämplighet, säger hon.

Ergo har även varit i kontakt med rektor Eva Åkesson. Hon berättar att hon fått ta del av kritiken i slutet av förra året.

Vad säger du om det som framförts under dagen?
– Man ska lyssna på kritiken och ta den på största allvar. Första gången jag fick höra det här var i december. Sedan dess har jag jobbat på att hitta konstruktiva lösningar.

Studentkårerna i Uppsala, samt doktorandnämnden, har gått ut med att de har förtroende för dig. Hur ser du på det?
– Jag blir både glad och stolt över att ha Uppsalastudenternas stöd. Det värmer i hjärtat. Redan i mitt programtal talade jag om att studenterna är framtiden. Just studentfrågor har alltid varit viktiga för mig, säger Eva Åkesson.


Annons

Annons

Läs mer

2020-01-27 16:11
I mitten av januari stals sex röda flaggor från stängerna utanför Ekonomikum. Det är dock inte första gången någon får…
2020-01-23 16:31
Nästan tolv gånger studiemedlet för en heltidsstuderande tjänar den person som håvar in mest kosing per månad före skatt…
2020-01-23 14:10
I veckan rapporterade media om genusforskare som tystas efter hot. I artiklarna och inslagen målades det upp en mörk…