Annons
Annons
Bild Nobody puts baby in a corner
Sebastian Hasselström avgår som kårordförande och avsäger sig alla uppdrag för Moderaterna i Karlstads kommun.
Foto: Wikimedia commons/ Wolfgangus Mozart

Kårordförande avgår efter kränkande kommentar


Ett ironiskt uttalande, menade han. En kränkande kommentar, tyckte många andra. Karlstad studentkårs ordförande Sebastian Hasselström kliver nu av sin post efter att åtta studentföreningar krävt hans avgång.

Sebastian Hasselström, ordförande i Karlstad studentkår, har nu valt att avgå från sin post. Detta efter att ha yttrat en kränkande kommentar till vice ordförande Barsha Yilmaz. Enligt uppgifter till NWT ska han ha kommenterat att hon fått ett uppdrag med formuleringen ”Ja men det är ju för att du är blatte och kvinna, du blir ju inkvoterad fattar du väl?”.

Sebastian Hasselström menade inledningsvis att uttalandet var ironiskt. Styrelsen höll inte med och valde att stänga av honom i två månader. Många tyckte att åtgärden var för slapp. Åtta studentföreningar gick samman och skickade en skrivelse till kårstyrelsen där de krävde Sebastian Holmströms avgång.

Under gårdagen meddelade Sebastian Hasselström att han väljer att kliva av sin post som ordförande. Han beklagar sitt uttalande till styrelsekollegan i ett pressmeddelande.
 
– Jag är djupt ångerfull över mina ord vid tillfället i fråga. Det var och kommer aldrig vara acceptabelt. För detta vill jag återigen verkligen be Barsha Yilmaz om ursäkt, skriver han i sitt pressmeddelande.

Sebastian Hasselström meddelar också att han kommer att avgå från sina politiska förtroendeuppdrag för Moderaterna i Karlstads kommun.

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-02-25 16:44
Trots utökade rekommendationer från regionen gällande munskydd kommer universitetet inte införa några munskyddskrav i…
2021-02-24 11:00
Gårdagens kårfullmäktigemöte lär gå till historien som det kortaste någonsin med sina ynka 35 minuter. Man hann dock…
2021-02-18 11:44
Det fanns inte direkt några anti-vaxxers bland de studenter Ergo träffade på Ekonomikum. Därför passade vi också på att…