Annons
Annons
Flogsta höghus
Inga korridorsfester hoppas Heimstaden som sätter in störningsjour i förebyggande syfte.
Foto: Arkiv

Störningsjour ska hindra fest i Flogsta


Under veckan har flera medier rapporterat att studenter planerar att festa i Flogsta trots att många smittats av muterad covid. Nu låter bostadsbolaget Heimstaden störningsjouren patrullera på helgtid för att få stopp på studenternas planer.

Under måndagen framkom det att ett fyrtiotal studenter smittats med covid – vissa av den mer smittsamma sydafrikanska varianten. Smittan kunde bland annat spåras till korridorsfester på Sernanders väg.

Efter att utbrottet blev känt rapporterade SVT att studenter trots detta planerade tentafester. Det skrevs också ett inlägg i Facebookgruppen Flogsta 2020-2021 där en person uppmanade studenter att inte berätta att de varit på fest om de blivit smittade. "Lets keep the parties to ourselves". Det är dock oklart om inlägget skrevs av ett troll eller ej. Inlägget togs ganska snabbt bort.


Foto: Skärmdump

Igår berättade P4 Uppland att bostadsbolaget Heimstaden nu kommer använda sig av störningsjouren för att se till att studenterna håller sig lugna.

– Vi har sett via media att det planeras tentafester under den här perioden och ser allvarligt på om det skulle ske på Sernanders väg. Vi kommer beställa extra tjänster av störningsjouren så att de kan patrullera och kolla så att det är lugnt, säger Ann-Katrin Olsson till P4 Uppland.

Hon berättar vidare att de också skickat ut SMS till de boende för att uppmana dem att följa rekommendationerna.

Länsstyrelsen i Uppsala har också kallat till ett krismöte i eftermiddag för att diskutera hur smittspridningen ska stoppas. UNT rapporterar att de har kallat till möte med polisen, smittskyddet och representanter för de båda universiteten och hoppas tillsammans hitta sätt att nå ut till studenter och andra grupper som inte följer rekommendationerna.

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-10-22 18:54
Residents at Klostergatan 16 are living next to a construction site with long hours of loud demolition work going on…
2021-10-22 11:37
Astrid Cleve, den första kvinnan som disputerade i naturvetenskap men också uttalad nazist, har haft en sal uppkallad…
2021-10-20 12:04
Köpenhamns universitet skär drastiskt i studieplatserna vid lärosätet. Värst drabbade av nedskärningen är Humanistiska…