Annons
Annons
Bild Daniel Skogehall
Intendent Daniel Skogehall tycker inte det är bra PR för universitetet om de har piratflaggor framför campus.
Foto: Sandra Gunnarsson/Anonym

Jolly Roger gästspelade på BMC


Plötsligt en dag hängde en piratflagga vid en av universitets flaggstänger. En polisanmälan om egenmäktigt förfarande upprättades. Nu lovar intendent Daniel Skogehall att införa en tillfällig amnesti för den som vill ha tillbaka sin flagga.

Det var på morgonen den 26 april klockan 06.55 som personal på väg till jobbet på BMC upptäckte att något inte stämde. På en av flaggstängerna närmast Dag Hammarskjölds väg hängde en helt ny flagga, svart och glansig.

– Det var den klassiska piratflaggan Jolly Roger som vajade, säger Daniel Skogehall som är intendent på BMC.

Även om det mest troligt rörde sig om ett studentikost bus plockade man ner flaggan och valde att kontakta länsman.

– Vi valde att polisanmäla eftersom det ju ändå är en händelse som ligger utanför det ordinära. Det är bra att hålla koll på vad som händer.


Flaggan såg inte ut att ha seglat på de sju haven direkt. Foto: anonym

Polisen valde dock att inte inleda någon förundersökning eftersom det inte rör sig om ett brott som faller under allmänt åtal.

– Vi kommer inte göra något mer i ärendet. Det är inte bra PR om vi har piratflaggor som vajar framför BMC och vi vill såklart att våra flaggstänger ska vara ifred men vi kommer nu betrakta ärendet som överspelat.

Flaggan togs i förvar, men universitetet har inte direkt någon användning av den. Daniel Skogehall säger att de inte kommer vara omöjliga om ägaren hör av sig.

– Vi kan införa en amnesti. Om någon vill ha den tillbaka så får hen höra av sig. Sms går bra.   

 

 


Annons

Annons

Läs mer

2022-05-30 17:13
Synskadade studenten Ida-Maria Engberg flyttade till Uppsala för att på riktigt kunna ta del av studentlivet i stan, men…
2022-05-20 15:02
Efter en rejäl grillning kunde ett nytt styre väljas till Uppsala studentkår. Man röstade också igenom en…
2022-05-16 10:31
Frågan om lärarledd tid har hamnat på tapeten i och med en rapport på ämnet från Uppsala studentkår. Många humanistiska…