Annons
Micro
Ergo kollar in tillgången till micro och lunchplatser på campus i relanseringen av populära segmentet "Ergo testar".
Foto: Pixabay

Ergo testar: Microlunch på campus


Ny student eller tillbaka efter sommarens studieuppehåll? För att få ihop studentbudgeten är matlådan en räddare i nöden. Men hur ser möjligheterna ut på campus för att kunna åtnjuta kulinarisk micromat? Ergos medarbetare har kollat läget i relanseringen av “Ergo testar”. 

Metod: Ergos medarbetare har valt att granska första bästa studentpentry som hon hittar efter att ha passerat genom huvudentrén på givet campus. Därefter kommer följande punkter undersökas:

Antal studentpentryn på campus i fråga.
Helhetsintryck och ljusinsläpp - vill jag äta min matlåda här?
Hur fräscht det är på en skala 1-5?
Antal mikrovågsugnar i det utvalda pentryt
Antal sittplatser i anslutning till pentryt.
Finns kyl och i såna fall hur många?
Finns det diskho och i såna fall hur många?

Som ni hör: Vetenskapligt värre. Nu kör vi! 
 

Ekonomikum

En trappa ner hittar vi en av ekonomikums ynka två mikropentryn. Förutom några svaga solstrålar som orkar sig in genom de högsmala fönstren så känns rummet ganska mörkt och instängt. Utrymmet fyller sin funktion men inte mycket mer än så. Inte så fashionabelt precis. Det finns en del sittplatser, men mikromaten avnjuts nog (trots irriterade blickar från bordet bredvid när du mikrat gårdagens fisk) hellre en trappa upp där det finns gott om studieplatser.

Fräscht? 3 av 5
Anslutande sittplatser: ca 20 st
Mikros: 20 st
Kylskåp: 1 st hög kyl
Diskho: 1 st
Diskmedel och borste: Ja
 

Engelska parken

En trappa upp från huvudentrén i hus 2 finns ett av fem pentryn där en hungrig humanist kan värma sin lunchlåda. Det generösa utrymmet där en kan välja att förvara sin matlåda kyld under dagen är ett plus. Rummet känns lite trångt med de bord och stolar som klämts in. Byggnadens konstruktion gör att inte mycket ljus tränger in mellan de trötta gardinerna. Trots att det känns fräscht hade jag efter att ha mikrat min lunchlåda nog hellre tagit med den till en lite mer inspirerande omgivning.

Fräscht? 4 av 5
Anslutande sittplatser: ca 20 st
Mikros: 8 st
Kylskåp: 6 st låga kylskåp
Diskho: 1 st
Diskmedel och borste: Ja
 

Blåsenhus

I hus 14 på entréplanet hittar jag ett av Blåsenhus totalt fyra studentpentryn. I det lilla rummet med micros finns det lite att klaga på, och beläget intill caféet utanför finns gott om sittplatser där man får sitta. Väljer man att äta sin matlåda här får man vistas i en trevlig och luftig lokal med ljusinsläpp från glasväggarna, ja rentav en terapeutisk atmosfär. Överlagt fräscht även om det finns spår av att matlådor har mikrats här. 

Fräscht? 4 av 5
Anslutande sittplatser: 100+ (som delas med cafégäster)
Mikros: 8 st
Kylskåp: 2 st låga kylskåp
Diskho: 2 st
Diskmedel och borste: Ja


Biomedicinskt centrum

På BMC finns totalt sex stycken lunchrum som studenter kan utnyttja. Om du hittar något av dem, det vill säga! Efter att ha vandrat som en osalig ande i den bunkerliknande källarkorridoren och undrat om jag någonsin kommer hitta en enda mikro gav jag upp och letade istället upp ett mikropentry längst bort från entrén. I anslutning till detta något mer lättfunna pentry en trappa upp från markplan finns gott om sittplatser/studieplatser. Utrymmet känns mindre bunkerliknande med fönster för ljusinsläpp och fyller för övrigt sin funktion. De flesta av mikrovågsugnarna ser dock ut att ha ärvts av någons farmor (både utvändigt och invändigt) men fungerar för övrigt felfritt. Pluspoäng för att det finns en vattenkokare och diskställ där du kan torka din matlåda.

Fräscht? 2 av 5
Anslutande sittplatser: ca 80 st
Mikros: 10 st
Kylskåp: 1 st högt kylskåp
Diskho: 1 st
Diskmedel och borste: Ja

 

Ångströmlaboratoriet

En trappa ner från entreplan i hus 10 hittar vi ett av Ångströmlaboratoriets 6 micro-pentryn som är tillgängliga för studenter. Pentryt finns i anslutning till en stor, luftig yta med många sittplatser. Fler sittplatser/studieplatser finns även en och två trappor upp. Överlag mycket fräscht, men det märks genom några smulor på diskbänken och kaffekopparna i diskhon att något tror att deras mamma jobbar här, och att detta Ångströmska mikropentry är välanvänt. För vem skulle inte vilja micra sin matlåda här? Bristen på kylskåp är den enda på minuslistan. Här vill man gärna sitta och mumsa i sig gårdagens falukorv!

Fräscht? 4 av 5
Anslutande sittplatser: ca 90+ st
Mikros: 18 st
Kylskåp: Nej
Diskho: 2 st
Diskmedel och borste: Ja


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-10 13:20
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…
2024-04-04 08:51
KONSUMENTKOLLEN. Vad är egentligen skälig hyra? Vad gör man om man hyr i andrahand och tror att man betalar för mycket…
2024-03-27 12:46
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…