Annons
Universitetshuset
Vi välkomnar vårterminen och minns fyra härliga saker vi har framför oss under terminen.
Foto: David Naylor/Press

Välkommen vårterminen!


Idag börjar vårterminen - snart är vi mitt i säsongen av valborgsfirande, vårbaler och kubbturneringar i Ekoparken. Och plugg såklart, men vi försöker att inte tänka på det än va? Till er som börjar på Uppsala universitet eller SLU för första gången: Välkomna hit! För er som är mitt uppe i det: Välkomna tillbaka!

Vad är väl en vårtermin i Uppsala, om inte alldeles alldeles underbar? Ergo listar fyra saker att se fram emot och utnyttja under vårterminen, oavsett om du är nybakad student eller gammal räv i sammanhanget.

Nationsluncherna
Det är ingen hemlighet att pengarna tryter som student, men inte heller att suget att ställa sig och laga linsgryta i korridorsköket för femtioelfte gången kan vara begränsat. Vilken tur då att nationerna har härliga, mättande och prisvärda luncher! Något för alla smaker går att hitta, oavsett om du är sugen på värmande soppa med hembakat bröd på VG eller kanske ärtsoppa och pannkaka på Snerikes eller något helt annat.

Valborgsfirandet
Det är inte för intet som Uppsalas sista april-firande är legendariskt. Du är in for a treat, oavsett om du “bara” hänger i Ekoparken med omogna jordgubbar och billigt bubbel i plastglas hela dagen eller om du vill hinna med precis allt; från champagnefrukost till forsränning, champagnegalopp och vidare in i dimman. Det kan kännas långt bort nu, när blankisiga trottoarer och slaskiga parker dominerar staden. Men snart är vi där, när kyliga vindar och envist vårsugna studenter trängs på Uppsalas grönytor. Vet du inte vad man kan göra på valborg? Frukta icke, Ergo kommer att bidra med allt ni behöver.

Vårbal
Finns det en dag i Uppsala som konkurrerar med valborg om *bESt dAY oF THe yEAr* så skulle det vara den där helgen i maj när vårbalen inträffar. Det är svårt att beskriva känslan av en stad full till bredden av frackklädda manskorister som cyklar genom den syréntöckna natten för att serenera sina älsklingar eller känslan att göra sig i ordning med kompisarna och poppa bubblet till förförfördrink redan vid lunchtid. Att promenera ner till lennakatten efter nollfyrasläppet, stanna för att lyssna på sjönsång i soluppgång vid Carolinatrappan på vägen. Sillfrukost och krocket i samma långklänning som dagen innan på söndagen. Det susar en slags berusning i kroppen som inte har med promille att göra under hela helgen. Uppsala och våren och grönskan tillhör studenterna den helgen. (Ber om ursäkt för sentimentalitet. Men bara upplev det, okej?)

Tentaveckorna på nation
“Tentaveckor?!” tänker ni. Ni kanske tror att jag har tappat det totalt, men låt mig förklara. Tentaveckorna på nation är något helt annat än panikplugg, stressmage och kopiösa mängder kaffe. I samband med den sista tentaperioden för terminen brukar flertalet nationer slå på stort med extraklubbar, bruncher och gästartister. Dansa av dig ångesten när tentorna är över eller acceptera att statistiktentan kommer behöva göras om i augusti. Oavsett approach finns möjligheten att festa ut terminen on the highest of notes.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-18 09:22
KONSUMENTKOLLEN: Det här med abonnemang, mobiler och annan elektronik. Hur ska man tänka egentligen? Det gäller frågan…
2024-04-10 13:20
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…
2024-04-04 08:51
KONSUMENTKOLLEN. Vad är egentligen skälig hyra? Vad gör man om man hyr i andrahand och tror att man betalar för mycket…