Annons
Någon har sagt att det är det finaste korridorsrummet de varit i berättar Nina Henriksson.
Foto: Jenny Högblad

Spets, dolda kablar och en rosa dinosaurie


Högst upp i Flogstas höghus nummer ett finns två studentkorridorer och i ett av rummen bor Nina Henriksson.

Eftersom Nina hyr rummet och inte får sätta upp saker på väggarna har hon köpt mönstrad tapettejp som hon satt upp tre olika fotokollage med. Två av kollagen består av foton hon har tagit själv och det tredje är en vykortsamling med motiv från S:t Petersburg. Mellan två bokhyllor står en japansk körsbärsblomma i plast som ett minne från hennes vistelse i Japan. Här och där står flera olika små figurer som ger hemmet en personlig prägel.
Hur beskriver du din inredningsstil?
– Lite bohemchic men ändå praktisk. Jag gillar ljusa färger och spets. Mina gardiner är vanligtvis i spets men just nu hänger julgardinerna där istället.
Vilken är din favoritdetalj?
– Oj, det var svårt eftersom jag har lagt ner väldigt mycket tanke i allt i prydnadsväg. Robotklockan är jag väldigt stolt över och så har jag en fantastisk rosa dinosaurie som håller i en pärlplatta jag har gjort själv.
Vad är ditt nästa projekt?
– Över sängen har jag ännu ingenting så där tänkte jag hänga en poster. Motivet ska vara från ”Back to the Future” eftersom jag är ett stort fan av filmen.
Nina visar sin biobiljett hon fick när hon den 21 oktober var på en specialvisning av alla tre filmerna samtidigt.
– Mitt största projekt som väntar är garderoberna. Där behövs galgar och lådor.
Vad brukar folk säga när de kommer in i ditt rum?
– De brukar säga att det är mysigt och någon har även sagt att det är det finaste korridorsrummet de varit i. Folk gillar att jag har så mycket småplock, för olika personer fäster sig alltid vid olika saker.
Är det något i ditt hem som du skäms över?
– Att det inte är lika fint till vardags. Jag har massa kablar som jag skulle behöva gömma undan, men å andra sidan är jag en sån som ursäktar stöket när det ligger några tidningar i vägen.


Annons

Annons

Bor du eller någon du känner i ett spexigt, snyggt, överdådigt, minimalistiskt, spejsat eller tacky studentrum? Hör av dig till oss på red@ergo.us.uu.se så kommer vi hem till dig och dokumenterar så att resten av studentuppsala också får ta del av ditt hem

Läs mer

2021-03-11 14:05
With a mix of darkness, light, and minimalism, student Cesar Rengifo Pelaez has made his room one of a kind. Maria Brix…
2021-03-01 09:34
With personal photos, second hand knick-knacks, and felines of all shapes and sizes Emelie Alsheim has made one of the…
2019-09-11 14:10
Ergo hälsade på under juristernas välkomstmottagning, ”recceveckan”, för att insupa känslan av att vara ny student.