Annons
Annons
Modefärgen ska gärna matchas ton i ton. Det vill säga ju mer rosa, desto bättre.
Foto: Mikaela Roxenmo Espinola

Tillbaka till gårdagens mode


Jag har inga nyårslöften i år om att börja träna, istället lägger jag fokus på att rensa min garderob. Jag ska också försöka mig på ett köpstopp, som jag förmodligen kommer ha lyckats bryta innan januari månad är slut. När folk frågar mig om trender, förespråkar jag om en klassisk garderob, där ett par blåa jeans och vit skjorta alltid funkar. Men denna krönika ska inte handla om den perfekta basgarderoben, utan istället om fyra trender som kommer tillbaka vare sig vi vill eller inte. Ett antimode som nu är mode igen.

Trend 1, ett par klassiska Adidasbyxor. Jag minns det så väl när jag tillsammans med min mormor för över 20 år sedan åkte till huvudstaden för att handla. Vi letade överallt och mormors tålamod började tryta, men till slut fann jag dem. Svarta med vita ränder. Det var kärlek vid första ögonkastet. Att det var herrstorlek i XL och att en liten smal trettonåring skulle bära dem, spelade ingen roll. Byxorna rullades upp i midjan så att jag inte skulle tappa dem. Jag kände mig så fin.

Trend 2, romantiska volanger. Detaljerna finns på tröjor, klänningar, blusar och t-shirts, till och med på byxor. Idag ska jag leta rätt på min volangklänning i garderoben som inköptes för några år sedan. Den som spar hon har.

Trend 3, blommigt. Denna vår kommer vi garanterat se blommiga plagg i butikerna, allt från tröjor till skor. När jag var sju år sydde min mamma mig en klänning till min första skolavslutning. Jag hade fått vara med och välja ut tyg och design på klänningen. Jag sträckte på mig lite extra i min blommiga klänning när klassen sjöng “Den blomstertid nu kommer” i byns lilla kapell.

Trend 4,
”Think pink”. En kulör som ligger mig varmt om hjärtat, så pass mycket att jag till och med införde ”Pink Friday” på mitt tidigare arbete. Konceptet var enkelt, rosa plagg på fredagarna. Den färgen såg vi redan under hösten 2016, men det är denna säsong som vi förmodligen kommer bli antirosa Modefärgen ska gärna matchas ton i ton. Det vill säga ju mer rosa, desto bättre. Jag var inte sen att önska mig just den kulören i julklapp och dessa ting får värma mig under våren, tills jag bestämt om färgen får fortsätta vara ett stående tema i min kalender. Den som lever får se.


Annons

Annons

Läs mer

2024-05-28 08:07
Ergos kåsör Eric Axner-Norrman om studentdemonstrationernas kraft och behov.
2024-05-13 16:39
Fackspråk - behövs det egentligen? Vad får vi ut av det? Ergos kåsör Eric Axner-Norrman ponerar.
2024-04-11 11:22
Det här med akademiska överliggare? Eric Axner-Norrman ponerar förändringen i överliggarkulturen i månadens student(i…