Annons
Annons
"filosofer"
"Jag försöker ta hjälp av den visdom som funnits tidigare. Vad skulle Platon ha gjort? Aristoteles? Dean Winchester?"
Foto: Internet/Lina Svensk

Dagbok från apokalypsen, del 3


Jag har nu börjat titta på dokumentärer som Dawn of the Dead, Day of the Dead, Shawn of the Dead, Supernatural med flera, för att förbereda mig för det som komma skall. Jag letar även i min boksamling efter böcker som kan innehålla någon form av besvärjelser mot ondska. Var är till exempel mitt exemplar av Necronomicon när jag behöver det?!

Jag har börjat vänja mig vid att äta mindre. Min magsäck måste ha krympt vid det här laget. Jag har några spenatblad och en halv tomat kvar, i övrigt är de färska grönsakerna slut. Jag är trött på att variera mellan potatis, vitt ris, rött ris, svart ris, majspasta, bönpasta, quinoa, amarant, röda linser, svarta linser, gröna linser, kikärter, svarta bönor, mungbönor, vegobitar, vegoschnitzel, bönbollar, falafel, tempeh, tofu, broccoli, morötter. Ja, ni hör ju, vad enformigt.

Det är desperata tider nu. Jag har inga osedda avsnitt kvar av Vikings. Jag ser om Braveheart för femtielfte gången. Jag väntar tills det blir riktigt illa innan jag ser om Sons of Anarchy. Jag har sett The Dirt, om Mötley Crüe, och har läst biografier om/av medlemmarna i Guns ’n’ Roses, för att se vilka lärdomar som finns att hämta där. Deras bandmedlemmar överlevde trots allt 1980-talet, i Hollywood.


Annons

Annons

Jag läser om Sagan om Ringen, och förbereder mig mentalt på att det liksom med ringvålnadernas ledare kanske bara är vi kvinnor som kommer att kunna ta kål på zombierna, om viruset skulle mutera, och varken handsprit eller besvärjelser hjälpa.

Det är svårt att koncentrera sig på uppsatsskrivande under rådande omständigheter. Jag försöker ta hjälp av den visdom som funnits tidigare. Vad skulle Platon ha gjort? Aristoteles? Dean Winchester? Jag plockar fram saltet och letar vidare efter Necronomicon.

Fortsättning följer…

 

Lena Persson läser antik grekiska och frilansar för Ergo. (Foto: Lina Svensk)

 

Läs mer

2020-09-18 11:25
När jag låste lägenhetsdörren bakom mig, på väg till ett nattpass på sommarjobbet, fylldes mina näsborrar av en…
2020-09-11 13:16
När coronapandemin kickade in med full kraft och folk slutade flyga grusades mina planer på att traditionsenligt…
2020-08-07 09:53
Under en av mina många litteraturkurser på universitetet läste jag Truman Capotes In Cold Blood, en true crime-roman om…