Annons
Annons
Ibland skulle det kännas tryggt med hjälm när man befinner sig utanför höghusen i Flogsta.
Foto: Ergoredaktionen

Tio saker du känner igen om du bor i Flogsta höghus*


Kontaktsökande blickar, en arom av spya och bussar som inte tar dig dit du ska. Efter fyra års fältstudier har Ergo satt ihop en lista med fenomen du garanterat stöter på eller känner igen som boende i Flogsta höghus.
 1. Den kontaktsökande blicken i hissen hos alla nya studenter vid terminsstart. Nej, här i huset hälsar vi inte på okända – lär dig.

  nbsp;

 2. Du överväger hjälm när du går mellan tvättstugan och ditt hus under festfyllda kvällar.

  nbsp;

 3. Tvättning: den ena maskinen är inställd på tyska och i de sex andra är det någon som fördelat ut sex plagg i olika färger. I den enda lediga är det någon som tvättat en hund. Samtidigt får du hjälpa “småbarn” i nittonårsåldern som uppenbarligen aldrig har tvättat tidigare.

  nbsp;

 4. Du kommer hem efter en festkväll och upptäcker att någon blivit sugen på nattmat och däckat på sitt rum under matlagningsproceduren. Plattan är på sexan och den intorkade maten därpå är precis på väg att fatta eld. Du överväger att skaffa ett rep för att i framtiden kunna ta dig ut.

  nbsp;

 5. Lukten av billigt bacon (läs: lukten av galt) blandat med ovädrat korridorsrum à la fylleslag som möter dig varje lördagsmorgon.

  nbsp;

 6. Du lär dig snart att spya enkelt kan fördelas i ett helt höghus. Det gäller bara att den som är för full lyckas pricka hissdörren. Bingo

  nbsp;

 7. I början av terminen när tjejen som stuvar maten i lättkvarg och killen som äter kött med kött föreslår en “international dinner”. Du bara: nej, tyvärr jag ska på eh.. bröllop, men hoppas ni får trevligt.

  nbsp;

 8. När du hittar en okänd utbytesstudent sovande på soffan i det “mysiga” samlingsrummet klockan 12 dagen efter festkvällen.

  nbsp;

 9. När du vaknar efter valborg i hus 6 eller 7 och glömde låsa in mat och tillhörigheter på ditt rum. Det visar sig att “korridorskamraterna” slängt alla dina grejer på ett bål utanför huset.

  nbsp;

 10. Du retar dig på att någon ond människa på UL valt att dra busslinjerna 2 och 5 så långt som möjligt från allt som kan tänkas intressera studenter i Uppsala.

*Det finns så klart många fantastiska fördelar med att bo i Flogsta höghus (annars hade inte delar av Ergoredaktionen valt att stanna där i drygt fyra år). Närheten till Ica bäst, gemenskapen, de tomma tvättstugorna under helgkvällen, de lättinredda rummen, känslan av att bo i DDR, närheten till naturen och de stora fönstren som enkelt kan öppnas upp och möjliggöra solbränna, samt möjligheten att träffa din livspartner.

nbsp;

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2020-01-28 16:17
Ergoredaktionen är “körd i grus” och ägnar dagens lista åt att “skjuta mygg med kanoner” för att försöka skapa humor och…
2020-01-16 15:36
Rektorsval med oönskade kandidater, kårval utan partier och en miljon olika spex som önskar reportage. I tider av…
2020-01-08 11:37
Många är orden och uttrycken som hör det förgångna 10-talet till. Skottpeng på de som 2020 gör sig skyldig till “Mår p”…