Annons
Annons
Det finns många likheter mellan hipsters och teknologer.
Foto: Ergo och internet

Teknolog eller hipster?


Ja, vi vet – alla är individer, dra inte alla över en kam, och så vidare. Men ibland kan det faktiskt vara lite kul att generalisera. Vi upptäckte att det finns uppseendeväckande många företeelser som förenar teknologer och hipsters. Vi har listat tio av dem. Slutsatsen? Hipsters ÄR teknologer, fast mindre genuina och självsäkra i sina livsval.
 1. De använder ryggsäck. Det är det där med att vara praktisk vs att vara hipp, ibland går de ju faktiskt att förena Hipstern lutar kanske mer åt det hippa, även om de påstår att det är av praktiska skäl de valt ryggan, medan teknologen väljer den enkom av praktiska skäl. Skillnaden är väl att medan hipstern väljer form framför funktion och kanske slutar upp med en väska som är liiite för liten för deras 15-tums Macbook Air och får hålla datorn i handen istället, väljer teknologen den med flest fack, remmar och flärpar. Så att de har plats för dator, usb-minne, sladdar, anteckningsblock, vattenflaska, böcker, räknare, Raspberry Pi, osv, osv.

  nbsp;

 2. De har en cykel. Teknologerna använder sin till Polacksbacken. Hipstern hänger sin på väggen – funkar ändå inte med “fixie” i Carolinabacken. nbsp;

  nbsp;

 3. De är båda måttligt intresserade av politik. Hipstern kanske vill ge sken av att den har koll på pk-ämnet of the day, men skrapar man lite på ytan är det tydligt att de inte vet ett jota. Det är dessa personer som ofta tillhör den så kallade “identitetsvänstern”. Ni vet, de som röstar på Fi för att få ligga. Teknologen kanske kan säga något dräpande om Donald Trumps senaste klavertramp, men det är skamlöst och ordagrant stulet från typ “Last Week Tonight with John Oliver”, bara sämre levererat.

  nbsp;

 4. De har ett stort intresse för Japan. Den ena fantiserar om ramen och körsbärsblommor förevigade i iPhone 6s, den andra drömmer om att förkovra sig i sina största intressen – manga/anime och teknik.

  nbsp;

 5. Å andra sidan gillar de båda teknik. Teknologen stoltserar med sitt hemmabygge till dator med en fyrkärnig processor och vattenkylningssystem, medan hipstern “föredrar design” och att betala dyrt för en Apple-dator med hälften av kapaciteten från föregående modell, men med ett “jättefint guldigt skal ” Hipstern vill dock gärna ge sken av att den är en tekniknörd genom att säga till exempel “Jag chippade datorn i helgen” när den egentligen bara installerade Apple-tv, typ.

  nbsp;

 6. De tycker båda att strumpor i sandaler är praktiskt och snyggt. Här väljer teknologen gärna en fotriktig sandal, i trendig svart färg med mycket nylon, neopren och kardborreband. Hipstern kör på en dyrare, objektivt ful lädervariant. Designern kopierade ett par han hittade i tamburen på ett palliativt boende.

  nbsp;

 7. De har utmärkande ansikstbehåring (om de har anlag). “Neckbeard” visavi helskägg eller en mustasch à la Jane Austen-drama, gärna formad med sånt där snusk man hittar bakom öronen – egenproducerat skäggvax, så himla praktiskt För att inte tala om miljövänligt.

  nbsp;

 8. Glasögon är ett måste men de har lite olika inställning till det här med bågar. Teknologen föredrar den “osynliga” töntbågen, medan hipstern väljer en som är lite mer “in your face”.

  nbsp; nbsp;

 9. Nintendo-vurmandet. För teknologen är det som att komma hem när de där vibrerande tonerna drar igång efter plinkupptakten till prologtexten i NES Castlevania III (“Där och då föddes mitt spel- och teknikintresse”). För hipstern är det möjligheten att flasha hur retro och nördig man är som lockar. Kanske har den till och med kostat på sig ett iPhone-skal som ser ut som en NES-kontroll eller lagt en pärlplatta som ser ut som Super Mario. Men över Mario Kart kan de nog genuint enas. Alla älskar Mario Kart.

  nbsp;

 10. Båda har katter. “Internets maskot, klart jag ska ha” tänker teknologen. “Jag gillar djur, men inget som kräver för mycket omvårdnad. Det får ju inte ta tid från pipstoppandet, korvstoppandet, succulent-uppdrivandet och färgkodandet av bokhyllan”, tänker hipstern.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2022-02-15 11:08
Den som bor eller någonsin har bott i en studentkorridor vet nog hur mycket vidrigheter ett gemensamt kök kan bjuda på…
2022-01-13 16:26
Den som någon gång sneglat på en jobbannons har nog snabbt noterat att de utöver omöjliga krav och önskemål om kompetens…
2021-12-03 14:15
Pandemin har gjort oss alla till sociala Bambis på is, tur då att det finns verbalt fluff att fylla ut de pinsamma…