Annons
Annons
Cabinets skiva kommer att hålla genom många regniga somrar, skriver Andreas Jakobsson.
Foto: cabinetsmusic.se

Ovanlig mångsidighet


Cabinets
Hometown Pt. 1 ep
(Egen utgivning)
EEEE

Referenserna man helst griper efter när det handlar om musik av Cabinets sort är nutida altcountry och americana. Men efter några genomlyssningar känns The Beatles mer relevant. I alla fall efter att inledande ”Building up a wall” med sitt countrylunk är avklarad. Att låna energi från världens största rockband visar sig vara fruktsamt.

Trots att Uppsalabandets andra ep bara är sex låtar lång visar de upp en ovanlig mångsidighet för ett band som startade för mindre än två år sedan. Det beror delvis på att Martin Elofsson och Anders Eriksson växlar på sången, men också på att musiken ledigt växlar mellan mörk americana på det gospeldoftande spåret ”The murderer”, den beroendeframkallande poprockdängan ”Get started” och perfekta The Band-ljudande ”The man you’re looking for”.

Det vore lätt att ta miste mellan ”Hometown Pt. 1” och en bortglömd klassiker som efter några årtionden får upprättelse. Att man valt ett sound som påminner om en svunnen tid har förstås med saken att göra, men framförallt handlar det om ett låtmaterial som kommer att hålla genom många regniga somrar.


Annons

Annons

Läs mer

2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…
2021-05-06 10:54
Ellen Sundberg Ett bloss för Bodil Malmsten Tolkningar av Ellen Sundberg Teg Publishing