Annons
”Nils Jansson med artistnamnen Henry Bowers och Kung Henry är både Uppsalas främsta battlerappare och mest framgångsrika poetry slam-poet”.
Foto: Torkel Engström

Extraordinärt begåvad på rap


Henry Bowers
A Delicate Craft
(Kafkaotiska Inspelningar/Swing Kids)
EEEE

Att Uppsalas bästa ordvrängare med ett artistnamn lånat från Stephen Kings skräckroman ”Det” och Uppsala tyngsta producent skulle matcha bra är ingen överraskning. ”A delicate crafts” absoluta höjdpunkt är när Henry Bowers mörka rap och Viktor Ax:s mäktiga beats möts i ”Chewing gum”. Ett samarbete med ett helt album eller åtminstone en ep vore något att längta efter.

Nils Jansson med artistnamnen Henry Bowers och Kung Henry är både Uppsalas främsta battlerappare och mest framgångsrika poetry slam-poet. På ”A delicate craft”, som är hans första album sedan 2011, sammansmälter vassheten från battlescenen med ordhantverket från poesin med avancerade rimscheman och snygga metaforer. Allt kompat av klassiska hiphopbeats som gör sitt jobb i att ge extra tyngd åt rappen.
Gäster som Amsie Brown, Prop Dylan och Promoe ger extra variation utan att störa helheten med en extraordinärt begåvad rappare som skalat bort alla sidospår och fokuserar på det han är bäst på.


Annons

Annons

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…