Annons
Annons
Temat på titelspåret Helig moder och hela albumet handlar om hur Imam brottas med oket som lagts på hennes axlar efter hyllningarna av senaste albumet ”Naturkraft”.
Foto: Kimberly Ihre

Helig moder med hybris och tvivel


Silvana Imam
Helig moder
(Naturkraft)
EEEE

Ambivalens är ledordet för Silvana Imams tredje album. Skivan skulle ha getts ut redan förra våren, men drogs in i sista stund. Tanken var sedan att låtarna istället skulle ges ut som singlar, men till slut blev det som ett album ändå, men på det egna nystartade bolaget Naturkraft. Även skivan i sig drar åt flera håll samtidigt. Mer melodiösa beats och refränger än tidigare ger fina hiphopballader som ”Stanna tiden”, ”Magi som Orlando” och ”Ta hand om dig”. Dessa varvas med blytunga ”Vikken då”.

Temat på titelspåret ”Helig moder” och hela albumet handlar om hur Imam brottas med oket som lagts på hennes axlar efter hyllningarna av senaste albumet ”Naturkraft”. Hur hon upphöjts till en superartist som förväntas ha svar på allt. Det som ger albumet nerv är hur tvivlen och obekvämheten över rollen hon tilldelats varvas med rader som luktar total hybris. Liksom hos Kanye West skapas en spänning genom en grandios fasad som läcker som ett såll.


Annons

Annons

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…