Annons

Uppsalastudenter i prisregn på Berns


Christofer Lee och Jonathan Styrud utsågs till Årets ekonomistudent respektive Årets teknolog vid Universum Awards den 17 mars.

Företaget Universum anordnade för nionde året i rad Nordens största seminarium och event inom Employer Branding, Universum Awards, på Berns Salonger i Stockholm.

Årets ekonomistudent blev Christofer Lee, för sitt arbete med Caset.se, en sida där studenter gratis kan få hjälp inför anställningsintervjun med det allt vanligare momentet caselösning, och för Doctavia, ett bemanningsföretag som förmedlar arbete för svenska läkarstudenter i Finland. KPMG utsåg Christofer Lee bland ett stort antal tävlande från hela landet.
– På Caset.se kan man öva på att lösa olika fall, något som framför allt teknologer och ekonomistudenter möter under anställningsintervjun. Det handlar sällan om betyg och vad man lärt sig i skolbänken, utan om studentens förmåga att hitta lösningar på problem och situationer som kan uppkomma på ett företag.
Han har tillsammans med en vän startat bemanningsföretaget Doctavia, som skickar svenska läkarstudenter till Finland för att arbeta som underläkare, något som möjliggörs av att reglerna i grannlandet ser annorlunda ut.
– Vi tittar på våra kunder i Finland, alltså de finska sjukhusen, och deras brist på läkare. Sedan erbjuder vi dem arbetskraft. Vi har ett stort lager svenska läkarstudenter som vill jobba som underläkare, både för tillskottet i kassan och för de meriter som arbetet ger. Vi tar en liten summa för att förmedla kontakterna, men eftersom vi har så små kostnader så tjänar studenterna ändå mycket pengar.
Utmärkelsen Årets ekonomistudent innebär, förutom äran, att Christofer Lee får gå en ledarskapsutbildning som ges av Lifeleader Academy.
– Jag tror att det kommer att betyda mycket att jag får verktygen att praktiskt lära mig ledarskapsfärdigheter. Det kommer att göra mig väl förberedd inför min framtida karriär.

Årets teknolog, Jonathan Styrud, utsågs av ABB för sitt driv, personliga mognad och starka vilja att påverka sin omvärld. Man ansåg att han återspeglade ABB:s värderingar – ansvar, respekt och beslutsamhet.
– Det var en kombination av min teknikgrund och andra kvaliteter, mina studier i ekonomi och mitt engagemang i UTN (Uppsala teknolog- och naturvetarkår, reds anm.) som bidrog till att jag blev Årets teknolog. Jag har bland annat varit projektledare för forsränningen.
Förutom blommor och diplom fick Jonathan Styrud även en resa till Turkiet.
– Jag vet inte exakt vad resan innebär, men det kommer att vara lite som ett studiebesök på ABB:s avdelning för automation och robotik – samma område som jag vill jobba med i framtiden.
Han ser utmärkelsen som – i bästa fall – ett steg närmare drömjobbet i och med alla nya kontakter han kommer att kunna knyta, och – i sämsta fall – en resa och en självförtroendeboost.
– Det är skönt att veta att man räcker till, även i stenhård konkurrens. Det känns som att jag kan slappna av lite vid framtida anställningsintervjuer.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…