Annons

Nationerna som inte tar semester


Dansa loss på Bryggan, se solnedgången från Taket eller ta en öl i Uplands trädgård. Ergo bjuder på en liten special för dig som vill veta var du ska ta vägen när du vill ut på roligheter i sommar.

Under sommaren hägrar lugnet i Uppsala. Hemstäderna kallar, sommarjobben avlöser studierna och de flesta nationer tar en välbehövlig paus. Men kvarvarande studenter behöver inte deppa ihop. Nationslivet är inte så slumrande som man kan tro.
Med sina 35 000 besökare är Bryggan Uppsalas största sommarklubb. Med sitt specialbyggda utomhusdäck, sina fyra barer och tre dansgolv fungerar Sommarsnerikes som en magnet för alla med kårleg.
– När solen skiner är det rätt gott att bara sitta på däcket och dricka öl, säger Anders Dahlberg som är en av fyra värdar som driver Bryggan i år.
Själva klubbandet sker på tisdagar och fredagar men restaurangen är öppen sju dagar i veckan. Tanken är att ha en riktigt bra restaurang med högklassig service, mat och vin. Det ska vara ett billigare alternativ för studenter som vill gå ut och äta på fin restaurang.
– Vi kommer ha en riktig kock som säkrar kvaliteten på maten, berättar Anders Dahlberg.
Menyn kommer att ändras under hela sommaren och Anders Dahlberg lovar många spännande rätter som bryter av mot det traditionella nationsurvalet.
– Musslorna tror jag kommer att bli en favorit, avslöjar han.

Men studenterna kan se fram emot mer än klubb och restaurang. I år underhålls gästerna av både livemusik och stand up. Än är inget spikat så Anders vågar inte avslöja några namn men säger att det kommer bli något utöver det vanliga.
Varför är Bryggan så populär?
– Jag tror det är för att den bara finns på sommaren. Saluhallen och BJ finns ju året om, det här blir lite mer speciellt. Sen är Bryggan det enda riktiga klubbalternativet för studenter.
V-Dala är en annan av nationerna som kör en specialare under sommarmånaderna, nämligen restaurangen Taket. nbsp; Högst upp på Alvar Aaltos vackra byggnad är det utomhusservering med vacker utsikt över staden. Under kyliga sommarkvällar kan man svepa in sig i en filt som finns till låns. Lite då och då blir det sommarlounge med en hel rad olika dj:s. Bland andra kan vi se Velvetarrangören Lorenzo Casini vända plattor under namnet Dusty Grooves och tjejerna i Clarity och Fidelity som återförenas efter en tid på olika håll. nbsp;
Ett populärt tillhåll är också sommarorvar på Norrlands nation. Innergården öppnas upp och under markiserna kan kalla drycker avnjutas i såväl solsken som regn. nbsp; Även Västgöta och Uplands håller öppet under sommaren. Båda två erbjuder mysiga trädgårdsserveringar och sommarmenyer.


Annons

Annons

Mera sommaröppet

Norrlands:
Sommarorvar
Uplands: Svantes trädgård
GH:
Sommarrestaurang

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…