Annons
Annons
Gunnar Hedberg, Jan Ivar Mattsson och Stella Papasotiriou inviger Studentboet i Odinslund.
Foto: Hanna Strandberg

Studentboet slår upp dörrarna


Den 2 juni var det invigning av den nya studentbostadsportalen Studentboet. I kvarteret Odinslund, ett stenkast från kårhuset på Övre Slottsgatan 7, bjöds det på skumpa och snittar i sommarsolen.

– Det här är en dröm som blivit verklighet. Den här bostadsportalen är något som Uppsala och studenterna verkligen behöver, och vi är väldigt stolta över den, säger Stella Papasotiriou, kårens vice ordförande med studiesocialt ansvar.
Den lilla trädgården i Odinslund fylldes snabbt av ett fyrtiotal intresserade som minglade mellan träden med varsitt glas i handen. Kommunstyrelsens ordförande Gunnar Hedberg klippte tillsammans med biträdande universitetsdirektören Jan Ivar Mattsson det virtuella bandet och Stella Papasotiriou höll tal. Studentboets samordnare Josefin Björlingson var både glad och förvånad över den stora uppslutningen.
– Jag hade inte väntat mig att det skulle komma så många, med tanke på att så få hade bekräftat inbjudan, så det känns jättekul. Ända sedan projektet drogs igång tidigt i våras har arbetet varit väldigt framgångsrikt, berättar hon.
Studentboet är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Uppsala kommun och Uppsala studentkår, med syftet att samla stadens alla studentbostäder på ett och samma ställe. Projektet drivs av kåren, men finansieras till hälften av universitetet och till hälften av kommunen. Tanken är att Studentboet ska erbjuda en komplett och kontinuerligt uppdaterad bild av läget på bostadsmarknaden, för att underlätta bostadssökandet för stadens studenter.

Besök Studentboet redan idag: www.studentboet.se


Annons

Annons

Inte bara bostadsförmedling

Studentboet.se är, förutom en bostadsförmedlingsportal, även en informationskälla för studenter som bor eller vill bo i Uppsala. Sajten kommer att innehålla information och tips om bland annat bostadsbidrag, temporära boenden som vandrarhem, vad man som student bör tänka på när man hyr i andra hand, hur ett hyreskontrakt kan se ut och hur man flyttstädar på bästa sätt. Det kommer även att finnas intervjuer med studenter som bor i olika typer av boenden samt information om Uppsala studentkårs bostadsjour, dit man kan ringa om man som utsatt student behöver hjälp. Det kommer även att vara möjligt för privata uthyrare att kostnadsfritt annonsera på portalen.

Läs mer

2024-05-24 09:45
I onsdags sprangs det årliga studentloppet som anordnas av Studentidrott Campus 1477. Upp mot 200 glada löpare deltog i…
2024-05-21 10:13
Framtagandet av beslutsunderlag för en eventuell omlokalisering av Gamla torget har dragit ut på tiden och inget besked…
2024-05-16 08:34
Under tisdagen har studenter slagit läger utanför flera svenska och europeiska universitet med anledning av Israel…