Annons

Ergos träningstips


Det kommer inte dröja länge förrän du blir stel i nacken av allt hängande framför datorn. Trycksår i baken efter otaliga timmar i föreläsningssalen är också en vanlig åkomma. Men lugn. Botemedlet stavas motion.

Studentlivet innebär en hel del stillasittande. Den som vill bryta av med lite fysisk aktivitet har flera träningsanläggningar att välja mellan. Och många av dem erbjuder förmånliga priser till den som studerar och kan visa upp ett giltigt terminskort, till exempel Friskis och Svettis, Workoutcenter, Campus1477 och Sats. Även på nationerna har du möjlighet att träna till ett bra pris – kolla upp vilka nationer som har idrottsföreningar. På nationsguiden.se hittar du all information du behöver.

Begreppet vardagsmotion
känns en aning uttjatat – men tänk vad bra det är ändå. Att springa, cykla eller ta trappan i stället för hissen kostar ju faktiskt ingenting alls…

Discgolf. Billigare än vanlig golf och minst lika roligt. Sporten går ut på att kasta en frisbee med så få kast som möjligt i en korg. I Uppsala finns två stycken discgolfbanor som är öppna året runt och där du spelar gratis. Det enda du betalar för är frisbeen (discen).

Dagmatte/husse. Att promenera med en lurvig liten (eller stor) varelse är betydligt roligare än att promenera ensam. nbsp; Kolla upp anslagstavlan på Ica, hör med bekanta eller besök grannar.se.

Stadsskogen är ett naturreservat som du hittar nästan mitt i stan. I skogen kan du välja mellan flera promenad- och cykelstigar. Praktiskt för dig som bor i Flogsta eller Eriksberg.
Vårdsätra skog är beläget cirka åtta kilometer från city, mellan Sunnersta, Vårdsätra och Gottsunda. Här finns många lämpliga joggingstigar. Den så kallade Gula stigen, som startar i centrum och slutar vid Skarholmen, löper igenom Vårdsätra skog.
Hågadalen/Nåsten är ett vildmarksliknande naturreservat som sträcker sig från Enköpingsvägen i norr till Stabby i söder. Här finns sköna vandringsleder. Utmärkt läge för dig som bor i Flogsta eller Eriksberg.
Röbospåret i Gamla Uppsala. Här kan du jogga och samtidigt se storslagen natur. Bor du vid Kapellgärdet-Kantorsgatan har du hyfsat nära.
Stabbyskogen är en kort motionsslinga i Stabby. Egentligen ingenting att hänga i granen, men bor du på Studentvägen, i Studentstaden eller på Rackarberget är det väldigt nära.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…