Annons

Vi kommer att få problem


Tentaperiod och terminsstart innebär i regel att fler studenter vänder sig till studiebevakarna för att få hjälp. Men studenter på fakulteten för utbildningsvetenskaper står utan studiebevakare – efter att båda slutat i förtid.
– Vi kommer inte att kunna sköta fallverksamheten, säger Marcus Svanberg, sektionsordförande för Lära.

Strax före jul slutade de studiebevakare som ansvarar för fallverksamheten, det vill säga utbildningsrelaterade problem på Lära. Något som Marcus Svanberg tycker är olyckligt med tanke på att det sker precis innan terminsstart.
– Vi kommer att få problem, det råder det ingen tvekan om, säger han.

Enligt Maja Almgren, studentombud på Uppsala studentkår, kommer det att vara stort tryck på de som arbetar med studiebevakning de kommande veckorna.
– Förra terminen var det väldigt många fall som gäller antagning veckan innan terminsstart. Nu när det är terminsskifte är det speciellt eftersom det även sammanfaller med en tentaperiod, säger Maja Almgren.

Marcus Svanberg räknar med att han och övriga medlemmar av sektionsrådet får ta över en del av ansvaret vad gäller fallverksamheten.
– Vi kommer att träffas nästa vecka för att bestämma hur vi ska göra. Vi måste hitta ett sätt för att kunna tillmötesgå våra studenter, säger Marcus Svanberg som även förväntar sig att de ska få hjälp av kåren centralt.

Formellt är det kårstyrelsens ansvar att det finns studiebevakare på varje sektion, men rent praktiskt är det sektionerna som sköter själva rekryteringen. För Lära är nu jakten på en ny studiebevakare i full gång.
– Annonsen är redan ute. Där fick vi snabb hjälp av kåren. Förhoppningsvis har vi någon på plats inom en månad. Det måste ske så fort som möjligt, säger Marcus Svanberg.


Annons

Annons

HIT KAN DU VÄNDA DIG

Vid den här tiden på året vänder sig många studenter till sektionerna för att de har problem med antagningen. Många hör även av sig om tentor och uppsatsskrivande.

Enligt sektionsordförande Marcus Svanberg kommer sektionsrådet ta över en del av fallverksamheten på Lära tills man har tillsatt en ny studiebevakare.

Du kan även vända dig direkt till kårens studentombud, Maja Almgren.

Lärare som läser ämneskurser kan alltid vända sig till motsvarande sektions studiebevakare.

Intresserad av tjänsten? Läs mer här

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…