Annons

Fi-studenter avstår samarbete


Kårens största parti Fi-studenter drar sig ur samarbetet med de rödgröna partierna. Det skriver partiet i ett öppet brev på måndagskvällen.

Tidigare under dagen rapporterade Ergo om vilka kandidater som nuvarande opposition, bestående av Gröna studenter, Vänsterns studentförbund, S-studenter och Fi-studenter, föreslår till ordförandeposterna i Uppsala studentkår. Caisa Lycken (GS) och Miranda Cox (VSF) är de som nominerats till ordförande, respektive vice ordförande.

De senaste veckornas förhandlingar verkar dock ha strandat när det kommer till bildandet av majoritet. I ett öppet brev till sina väljare skriver nu Fi-studenter att de drar sig ur det formella samarbetet.

I samtalen framgick det tydligt att det i Uppsala studentkår finns en politisk kultur som inte överensstämmer med vår syn på hur makt bör fördelas. Vi i F -studenter har därför valt att inte delta på dessa premisser. Vi skulle vara tvungna att acceptera de gamla strukturerna och bryta mot vår övertygelse om att studenternas valdeltagande faktiskt betyder något, inte bara under själva valet, men också i processen som kommer efter det. F -studenter har egenskaper, ideologiska principer och ståndpunkter som vi inte är villiga att kompromissa med. Dessa värderar vi över maktpositioner.

De skriver vidare att de inte vill spela ett spel där regler sätts och cementeras utifrån en konservativ ram och organisation.

Enligt Fi-studenters Sarah Häggdahl står partiet dock fortfarande bakom oppositonens kandidater till ordförandeposterna.

Ergo följer upp.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…