Annons

Ergo lever vidare


Färre nummer och neddragna tjänster. Ergo lever vidare ett år till, men förändringar är att vänta, sett till Uppsala studentkårs rambudget.

Tidningen Ergo och dess budget har varit under debatt det senaste året. En utredning har gjorts av den så kallade Ergogruppen, på uppdrag av styrelsen, i ett försök att hitta externa finansiärer och lösningar.

I samband med det har tidningsutskottet tagit fram ett budgetförslag som tidigare presenterats för fullmäktige. På tisdagens konstituerande möte röstades förslaget igenom utan debatt.

Fullmäktige verkade dock överens om att inte göra några drastiska förändringar av tidningens struktur.

I korthet väntas Ergo kosta drygt 1,1 miljoner kronor kommande verksamhetsår. Redaktionen kommer även till hösten bestå av en chefredaktör, redaktör, samt webbredaktör. Däremot kan tjänsternas omfattning att bli mindre. Antalet nummer kommer även att bli färre, tio i stället för tolv.

Dock är ingenting hugget i sten då den slutgiltiga budgeten sätts i september. Eventuella förändringar kommer att diskuteras vidare under sommaren. nbsp;
– I dagsläget vet vi ju inte exakt vad detta kommer att innebära för vår verksamhet. Men vi är glada att man i alla fall har räknat med tre redaktörer så att vi fortfarande kan ha en levande webb, kommenterar Sara Borsiin, chefredaktör och ansvarig utgivare.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…