Annons
Annons
Cecilia Tiscornia har vunnit Battle of the nations för V-Dala nation 2013. I år leder hon programmet tillsammans med Nicholas Almeren.
Foto: Privat

Vilken nation är smartast?


På onsdag drar Studentradion igång sitt årliga program ”Battle of the nations” där nationerna gör upp i en radiosänd frågesport. Ergo har pratat med quizmästaren och programledaren Cecilia Tiscornia.

Hur säger man hej på japanska? Vad studerar en entomolog? Så lyder trailern till Studentradions frågesport Battle of the Nations – ett quiz mellan de olika nationerna som kommer att sändas under tolv onsdagar framöver.

– Vi kommer att ha en tävlande från varje nation. Vi har hittat på frågor i fem olika kategorier, bland annat samhälle och historia, kultur och nöje och sport, säger Cecilia Tiscornia som leder programmet tillsammans med Nicholas Almeren.

Även om det är studenter som tävlar, kommer frågorna inte att ha något studentfokus. Det som kommer testas är allmänbildning inom de olika kategorierna.

– Vi har fokuserat på att ha breda frågor eftersom många läser program med olika inriktningar, därför kan man inte bara ha frågor som naturvetare har koll på till exempel.

Under tävlingarna är nationerna med och hejar på sin representant. De mest allmänbildade och snabbtänkta kommer sedan mötas i en direkständ final i maj, där vinnaren bland annat kammar hem en cykel.

Cecilia Tiscornia har själv vunnit tävlingen då hon ställde upp för V-Dala år 2013. Hennes recept för framgång inom frågesportsvärlden är att hålla sig uppdaterad.

– Jag tror det handlar om att läsa mycket och att titta på nyheterna, sedan måste man väl vara hyfsat allmänbildad.

Tittade du på ”På spåret”?

– Ja Det är svinsvårt, men jag tycker det är kul att kolla.

Kunde du alla frågor om Uppsala?

– Ja, de var ju rätt enkla om man bor här. Men jag lyckades inte ta resmålet innan de tog det.


Annons

Annons

Fakta

Battle of the nations sänds på Studentradion 98,9 onsdagar mellan klockan 19-21

följande datum

24 februari: Premiär Västmanlands-Dala mot Uplands nbsp;
2 mars: Stockholms mot Kalmar nbsp;
9 mars: Östgöta mot Norrlands
16 mars: Södermanlands-Nerikes mot Värmlands nbsp;
23 mars: Göteborgs mot Gotlands nbsp;
30 mars: Västgöta mot Gästrike-Hälsinge nbsp;
6 april: kvartsfinal 1
13 april: kvartsfinal 2
20 april: kvartsfinal 3
27 april: semifinal 1
4 maj: semifinal 2
11 maj: Final inför publik

Tävlingen anordnas i samarbete med Stålhästen, Campus 1477, Studentbokhandeln, Reginateatern, Kondoma mera, Ofvandahls och Lindvalls kaffe.

nbsp;

Läs mer

2019-12-06 14:39
Ergos läsare känner Kalle Landegren som mannen bakom de humoristiska serierutorna som skildrar olika aspekter av…
2019-12-05 13:50
Idag hålls en föreläsning på Göteborgs universitet av Richard Jomshof. 500 personer har skrivit på en namninsamling mot…
2019-12-05 11:12
Humanistiska sektionen undrar varför universitetet ersätter deras datorer med nya trots att de fortfarande fungerar. På…