Annons
Annons
Oscar Tranberg, Staffan Ljunggren och Viktor Sandström förbereder Studentradions bidrag till Kulturnatten.
Foto: Sigrid Asker

Kulturnatt i studenternas eter


På lördag fylls Uppsala med kultur på alla håll och kanter - bland annat i Ekonomikumparken där Studentradion sätter upp en livescen. Förhoppningen är att skapa en tradition.

Gropen utanför Studentradions lokaler på Ekonomikum är som en naturlig amfiteater och perfekt för en mysig festival i mindre format, säger Studentradions ordförande Viktor Sandström, som tillsammans med stationschef Oscar Tranberg och Staffan Ljunggren från studieförbundet Sensus är mitt uppe i förberedelserna till evenemanget på Kulturnatten.

– Det är andra året vi har livescen på Kulturnatten så vi kan börja kalla det en tradition. 2015 hade vi runt 500 besökare och i år hoppas vi på ännu fler. Kul att vädret ser lovande ut.

Livescenen arrangeras i samarbete med studieförbundet Sensus, som står för bandbokningen. Bland akterna som kommer att uppträda under lördagen finns flera lokala artister från olika genrer. Staffan Ljunggren har strävat efter en jämställd scen.

– Just där har vi tyvärr inte lyckats fullt ut, könsfördelningen är inte 50 - 50. Men annars är jag nöjd – det blir flera spännande konserter, till exempel Ester Fox som uppträder med poledansare.

Andra som kommer att spela i Eknomikumparken är Vinterrevir, vars sound Staffan Ljunggren beskriver som postpunkigt, grått, dystert och fint samt metalbandet Scent of Surface.

– Jag ser fram emot all ny livemusik vi kommer få höra.

Oscar Tranberg hoppas kunna locka nya lyssnare och sändare till Studentradion. Intill scenen kommer det att finnas ett bås där man kan lära känna människorna som är aktiva på radion och testa utrustning.

– Studentradion har funnits i mer än 30 år, men det är inte alla som vet var vi håller till. Därför känns det viktigt att vi har scenen just här. Vi har en stor medlemsbas men vill nå ut till ännu fler.

Dessutom fyller livescenen något av ett tomrum på denna sida av stan, där det annars inte brukar hända så mycket på Kulturnatten.

– Vi hoppas bli en ledande fyr som gör att fler vill göra saker i området.

Det blir i sådana fall inte första gången Studentradion sätter Ekonomikumparken på Uppsalas festkarta. 2005 kom de på idén att ha en scen här på sista april, och sedan dess har gräsmattan mellan Ekonomikum och Rackarberget kommit att bli en obligatorisk anhalt för många valborgsfirare.

– Nu hoppas vi få samma feststämning under Kulturnatten, säger Oscar Tranberg.

Studentradions livescen pågår mellan 13 och 19 med fritt inträde.

< --EndFragment-->

nbsp;


Annons

Annons

nbsp;

Artister på Studentradions livescen:

13:00 - FOOLS ON THE PLANET
13:50 - THE BAD CARD
14:40 - ESTER FOX
15:30 - SCENT OF SURFACE
16:20 - SPEGELBILD
17:10 - CULKIN
18:00 - VINTERREVIR

< --EndFragment-->

nbsp;

Läs mer

2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…
2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden?