Annons
Annons
Elham Serajpoor ställer frågor till HUS kanslichef Anja Andersson under campusturnén.
Foto: Sigrid Asker

Turné för hyresgästerna


Studentbostäder är ett ständigt aktuellt ämne i Uppsala. Även den som lyckats få boende kan ha frågor. Därför är HUS och Studentboet ute på campusturné.

Det är lunchrusning på Blåsenhus och många studenter passar på att ta gratis kaffe och choklad i HUS och Studentboets monter. Flera stannar och pratar också. Anja Andersson, kanslichef på HUS, säger att frågorna kan röra vilka temperaturer studentbostäder får ha, om det är tillåtet att sätta upp tavlor och hur man gör för att hyra ut i andra hand.

– Det här är vår andra campusturné i år. Vi gjorde det här första gången i våras och tyckte det var jättebra att komma ut och vara närvarande bland studenterna, berättar hon.

En som söker upp Anja Andersson för att ställa frågor är Elham Serajpoor, som läser en master i sociologi. Hon bor på Sernanders väg, och trots att hennes kontrakt är i första hand står att det bara gäller året ut.

– De sade att att jag måste kontakta Heimstaden och ta med mig kontraktet. Jättebra att kommer hit så man kan få råd och information, säger Elham Serajpoor.

– Kul att ha gjort någon nytta i dag, säger Anja Andersson glatt.

Campusturnén besöker Ekonomikum 29 september och Ångström 6 oktober.

< --[if supportEmptyParas]--> nbsp;< --[endif]-->

< --[if supportEmptyParas]--> nbsp;< --[endif]-->

< --EndFragment-->

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-05-24 09:45
I onsdags sprangs det årliga studentloppet som anordnas av Studentidrott Campus 1477. Upp mot 200 glada löpare deltog i…
2024-05-21 10:13
Framtagandet av beslutsunderlag för en eventuell omlokalisering av Gamla torget har dragit ut på tiden och inget besked…
2024-05-16 08:34
Under tisdagen har studenter slagit läger utanför flera svenska och europeiska universitet med anledning av Israel…