Annons
På grund av en vattenläcka tvingas Västgöta nation hålla stängt under en längre tid.
Foto: Therese Jansson

Det läcker på VG


Bara ett par månader efter pilkastningen mot ett konstverk har Västgöta nation drabbats av ett nytt missöde – en vattenläcka. Först efter jul beräknas verksamheten vara helt på fötter igen.

En av de verksamma på Västgöta nation fick syn på en vattenpöl på toalettgolvet. Det visade sig droppa från taket. Efter vidare kontroll upptäcktes flera skador. Förste kurator Filip Dumanski berättar att man nu har stängt all matserveringsverksamhet medan man håller på att lista ut hur vattenläckan ska lagas.

– Vi kommer nog inte vara tillbaka där vi befann oss före vattenläckan förrän på vårterminen. Men vi kommer att bedriva verksamhet i annan form. På vilket sätt för vi en diskussion om nu.

Att tvingas stänga nationen är förstås väldigt tråkigt för alla berörda, men Filip Dumanski tycker att vattenläckan ändå har fört med sig något positivt.

– Det är fint att vi har fått väldigt mycket stöd från flera håll, både aktiva och gamla medlemmar. Det har enat nationen.

För ett år sedan drabbades Gästrike- Hälsinge nation av en liknande vattenläcka.

nbsp;

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…