Annons
Annons
Lukas Oskarsson är spexmästare på Östgöta nation och hoppas på många skratt i publiken.
Foto: Privat/ Therese Jansson

Hej spexmästare


Lukas Oskarsson är spexmästare på Östgöta nation. På torsdag är det premiär för årets storspex . ”Storebror ger dig: 2084” baseras på en dystopisk berättelse men Lukas Oskarsson utlovar många skratt.

Vad handlar spexet om?

– Det är lite av en uppföljare till George Orwells roman ”1984”. I spexet styr Storebror fortfarande Oceanien, och har fått medhjälp av Lillasyster. Men allt är inte frid och fröjd utan det finns en grupp människor som vill ha demokrati. Första akten slutar med att Storebror faktiskt förlorar makten, sedan ska han försöka tränga sig tillbaka.

Det låter ganska tungt. Men det rör sig alltså om ett spex?

– Ämnet låter rätt seriöst, men spexet är inte alls tungt. Det är väldigt mycket en rolig föreställning. Tanken är att folk ska skratta.

Hur länge har ni jobbat med spexet?

– Jag är manusförfattare och producent, så jag och några till har hållit på sedan före sommaren. Skådisarna har repat sedan september. Vi känner oss väldigt redo. Skådisarna är taggade och bandet är jättebra, vilket är tur eftersom premiären är slutsåld.

nbsp;

Spexet ”Storebror ger dig: 2084” visas på Östgöta nation 19-22 januari.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-24 12:24
Måndagen den 24 juni välkomnas besökare på nytt till Uppsala Universitets museum Gustavianum, som renoverats sedan 2019…
2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…