Annons
Kay Svensson, biträdande universitetsdirektör, ser allvarligt på Heimstadens planer för Flogsta höghus.
Foto: Uppsala universitet/ Ergos arkiv

”Hoppas på fortsatt dialog med Heimstaden”


Det vore oerhört allvarligt om 2000 studentbostäder försvann, tycker biträdande universitetsdirektör Kay Svensson. Förhoppningen är att kunna få Heimstaden på andra tankar.

Heimstadens utspel om att bygga om studentkorridorerna i Flogsta höghus har väckt starka reaktioner. Kay Svensson, universitetsdirektör vid Uppsala universitet, ser allvarligt på planerna.

– Heimstaden är en viktig aktör för Uppsalas studentbostäder. Skulle 2000 studentrum försvinna får det oerhört allvarliga konsekvenser för Uppsala universitet, Sveriges lantbruksuniversitet och Uppsala som studentstad, säger han.

Universitetet kommer att ha ett möte Heimstaden och kommunen i hopp om att komma vidare på ett konstruktivt sätt. Kay Svensson vill undvika vad han menar skulle vara ett hårt slag mot Uppsalas bostadsmarknad.

– Vi vill höra hur Heimstaden tänker och lägga fram vår sak. Vi hoppas kunna ha en fortsatt dialog”.

Kay Svensson säger att det är olyckligt att förhandlingarna mellan Heimstaden och Hyresgästföreningen har strandat, och ser också allvarligt på den skadegörelse som har förekommit på Sernanders väg.

– Men det är i första hand ett polisärende, säger Kay Svensson.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…