Annons
Annons
Snart är det dags för nuvarande kårfullmäktige att lämna över till sina efterträdare. Vilka blir det?
Foto: Sara Borsiin

Fler partier till årets kårval


Det ser ut som att det kommer finnas mer att välja på för den som röstar i årets kårval. Till skillnad från förra året har både Fi-studenter och Gröna studenter anmält att de ställer upp.

1 februari var deadline för kårpartier som räknar med att vara valbara vid årets val till kårfullmäktige. Enligt Daniel Lucas, ordförande i valutskottet, ser de ut att bli fler än vid senaste kårvalet.

– Samtliga sittande partier har anmält sig, samt Gröna studenter och Fi-studenter, säger han.

I kårfullmäktige sitter för närvarande Vänsterns studentförbund (VSF), S-studenter, Allians för kåren (AFK) samt Uppsala universitets studenter (UUS). 2016 uteblev Fi-studenter och Gröna studenter. De förstnämnda hade året innan varit kårens största parti, men missade sista inlämningsdatum. Vad gäller Gröna studenter var det ett beslut till följd av att de inte lyckades bli fulltaliga.

– Registrering kräver en lista med minst 25 kårmedlemmar som stöder det, säger Daniel Lucas.

Även i år har Gröna studenter haft svårigheter att få ihop tillräckligt många kandidaturer till kårvalet. Än är det inte säkert att de kommer att kunna ställa upp. Men Jonathan Sandblom, partiets ansvarige i kårvalet, är förhoppningsfull.

– Det ser bättre ut än förra året. Vi gör en insats för att få in folk och är ute på campus och rekryterar.

Helt klart vilka partier som blir registrerade beräknas det vara senast 14 februari då all kompletterande information ska vara valutskottet tillhanda så att de kan fatta beslut.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…
2024-06-07 09:03
Stockholms universitets studentkårs tidning Studietid går i graven - för andra gången. Detta efter ett beslut inom…