Annons
Annons

Feministfestival ska krossa tabun


På söndag ordnar Genusföreningen Uppsala universitet för tredje året i rad Feministfestival, denna gång med temat tabu. Ergo har bytt några ord med Anna Nyman, en av arrangörerna.

Varför tycker ni att det behövs en feministisk festival?

– Tanken för tre år sedan var att nå ut med diskussioner om genusfrågor till hela Uppsala, och inte bara studenter och det gäller fortfarande. Vi vill ha en dag när vi bjuder in alla.

nbsp;

Vad kommer att hända på festivalen?

– Temat är tabu, och våra föreläsningar kretsar kring det. Det ska pratas om BDSM (bondage, dominans och sadomasochism), debatten om slöjan, det rasifierade perspektivet i feminismen, eftersom rasifierades erfarenheter är svåra att prata om, samt queera och intersektionella perspektiv på femininitet. Vi kommer också att ha uppträdande med Uppsala feministkör, konst-och fotoutställningar och förhoppningsvis många intressanta diskussioner.

nbsp;

Vad ser du själv mest fram emot?

– Som arrangör kommer det kännas bra att få ihop hela grejen. Det ska bli jättejätteroligt att se vilka samtal som kommer att uppstå bland besökarna.

nbsp;

Är det någon föreläsning som du särskilt rekommenderar?

– Jag har ju inte hört dem än, men det ska bli väldigt intressant att lyssna på Azaa Ahmed Ali, som bland annat är redaktör för programserien Melanin. Hon ska prata om hur den feministiska rörelsen ofta har missat att inkludera rasifierade kvinnors erfarenheter.

nbsp;

Feministfestivalen äger rum på Norrlands nation på söndag 19 februari klockan 11-18.


Annons

Annons

Läs mer

2020-08-06 13:30
Trots att kraven på distansundervisning lyftes i juni kommer långt ifrån alla utbildningar vid Uppsala universitet…
2020-08-06 10:57
Rekordmånga nya studenter har antagits till Uppsala universitet i höst vilket öppnar upp för frågan: kommer det över…
2020-08-05 11:54
Bättre sent än aldrig – nu har 96-åriga Giuseppe Paternò tagit examen i historia och filosofi.