Annons
Annons

Att fylla livet blev en pjäs


Fäster du din tillvaro vid arbete, TV-spel, eller kanske myror? För Emil Karlsson, regissör och producent bakom Kalmar nations teatergrupps nya pjäs är det iallafall teater som gäller. Ergo har pratat med honom.

Lurgatan – att fylla ett liv” heter pjäsen som har premiär på söndag. Vad handlar den om?

– I grova drag kretsar den kring ett bostadshus, där publiken får följa fem olika hushåll. Alla karaktärerna är ganska säregna. Deras liv är uppbyggda kring någon form av aktivitet som definierar dem. En är till exempel helt besatt av myror sedan hon blev arbetslös. En dag dyker den utomstående Lisbeth upp för att leta efter sin gamle vän David. När hon går runt i huset och frågar saker vävs människornas liv ihop och saker börjar hända.

nbsp;

Vad vill ni förmedla med föreställningen?

– Vi utforskar frågan om vad vi gör för att fylla våra liv med mening. Myrpersonen ”clashar” med en annan karaktär när de diskuterar hur viktigt arbete är. Olika människor har olika sätt att axla problematiken, man får inga svar på vad som är rätt eller fel.

nbsp;

Du själv då, fyller du ditt liv med teater?

– Det är lite roligt, idén kom efter att vi satt upp ”Trettondagsafton” förra året. I flera veckor bara jobbade, jobbade och jobbade jag, sedan var det plötsligt slut och jag fick panik. ”Vad ska jag göra med all tid?”, tänkte jag, och började samla på retro-TV-spel. Men det räckte inte, så jag bestämde mig för att skriva en egen pjäs. Mycket i ”Lurgatan” är väldigt personligt för mig.

nbsp;

Varför heter den just ”Lurgatan”?

– Idén föddes av att vi har en gammal skylt i nationens teaterförråd som det står Lurgatan på. Det var utifrån den vi började spåna.

nbsp;

”Lurgatan – att fylla ett liv” visas på Kalmar nation mellan 2-7 april klockan 19.


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…