Annons
Annons
Polisen har spärrat av området mellan husen på Studentvägen. En hundförare arbetar med att lokalisera spår.
Foto: Sandra Gunnarsson

Polisen utreder mord på Studentvägen


En livlös man hittades på Studentvägen imorse och förklarades senare död. Polisen bekräftar att han har utsatts för yttre våld och har inlett en förundersökning om mord.

Klockan 06.15 på tisdag morgon larmade en förbipasserande privatperson om att det låg en livlös person på marken på Studentvägen. Mannen fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset där han förklarades avliden. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Hans skador gör att vi misstänker att han har utsatts för brott, säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström till SVT Nyheter Uppsala.

Den döde mannen saknade id-handlingar och är ännu inte identifierad. Området är avspärrat och polisen började vid halv nio spåra med hund samt prata med boende. Dörrknackning kommer att ta tid eftersom det rör sig om ett studentområde med både korridorer och lägenheter.

– Vi har hunnit komma ganska långt med dörrknackningen redan. Vi får även mycket frågor från människor som bor i området, säger Micke Spåman, polisassistent vid Uppsalapolisen, till SVT Nyheter Uppsala.

Det har inte inkommit några larm från grannar om bråk under natten och morgonen. Om fyndplatsen är densamma som mordplatsen är ännu okänt.

På platsen har polisen spärrat av grönområdet framför Studentvägen 20. En hundförare syns leta efter spår och många poliser rör sig i området. En bit bort sitter en grupp studenter på en balkong.

– Vi fick reda på det när vi vaknade och tittade ut genom fönstret och såg alla poliser, säger en av dem.

– Jag tror jag såg att de höll upp en blodigt tröja och att de la ut gula lappar på marken för att markera, säger en annan.

De berättar att polisen har knackat dörr i området, men då de inte hade hört eller sett något kunde de inte vara till så mycket hjälp i utredningen.

nbsp;

nbsp;

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…