Annons
Annons

Lussefirare får bevittna mord till havs


Enligt traditionen bjuder Attraktionsorkestern och Attrapperna på lusseshow på Norrlands. Denna gång blir det en mordgåta i kryssningsmiljö.

Publiken får följa med på en typisk kryssning, berättar Amanda Leek, showansvarig för Attraktionsorkestern och Attrappernas lusseshow ”Attraline – mord ombord” som har premiär på torsdag.

– Fast kanske inte så typisk ändå, det händer lite konstiga saker, lägger hon till.

Fokus för lusseshowen – som är ett återkommande inslag på Norrlands nation – är musik och dans, men föreställningen kryddas med ett tema. Det de har valt i år är väldigt tacksamt, för det finns många roliga stereotyper att anspela på, menar Amanda Leek.

– Den typiska kryssningen till Riga eller Helsingfors, med taxfree och karaoke är något alla kan känna igen sig i. Samma sak med ”closed space” – deckargåtan, där alla vet att det måste vara någon ombord som är mördaren.

Musikaliskt blir det en blandning av gammalt och nytt. Mycket jazz och swing, men också lite disco. Låtarna valdes redan i våras, och i somras började bandet arra. De senaste veckorna har ägnats åt scenbygge, rekvisita och repetitioner. Själv spelar Amanda Leek andra altsaxofon.

– Fredagens föreställning är redan slutsåld, berättar hon.

Lusseshowen hålls även torsdag och lördag. Sent lördag kväll blir det en särskild föreställning för besökarna på Norrlands nations lussegasque.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2020-09-17 13:54
Skulle du fortsätta plugga om du blev ekonomiskt oberoende? Svaret tycks vara ganska självklart om man får tro de…
2020-09-15 13:48
Två smittkluster på läkarprogrammet och enskilda covidfall på andra kurser. Nu tre veckor in på terminen konstateras att…
2020-09-14 11:26
En verklig berättelse som också kan läsas som en spännande kriminalhistoria. Karin Hassan Jansson och Jonas Lindström…