Annons
Annons
Flera rutor krossades på Ångströmlaboartoriet i torsdags kväll.
Foto: Wikimedia commons/24kristianstad

Skadegörelse på Ångström: ”Kolossalt onödigt”


Fönster krossades och kortläsare förstördes på Ångströmlaboratoriet i torsdags kväll. Intendent Johnny Nilsson säger att området hittills varit förskonat från sabotage i jämförelse med mer centalt belägna universitetsfastigheter.

Mellan tio och elva i torsdags kväll iakttog flera personer i lokalerna omfattande sabotage, och tillkallade polisen. Intendent Johnny Nilsson beskriver händelsen som väldigt, väldigt tråkig.

– En anmälan har upprättats. Sju-åtta kortläsare har förstörts, samt nästan lika många väderskydd som sitter på kortläsarna. Under samma runda slog man sönder flera fönster. Flera privatägda bilar fick sina rutor sönderslagna, där har sannolikt ägarna gjort egna polisanmälningar, säger han.

Johnny Nilsson menar att Ångströmlaboratoriet och Polacksbacken hittills har varit förskonade från den här typen av brott. På sina intendentkollegor har ha förstått att sabotage är vanligare i fastigheter närmare centrum.

– Vi får hoppas att det var någon om fick ett tillfälligt hjärnsläpp. Det var kolossalt onödigt och jag förstår inte motivet. Vi hade gärna använt pengarna till vettigare saker.

Skadegörelsen åtgärdades under fredagen.


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…