Annons
Annons
Så här såg det ut på förmiddagen efter mordet.
Foto: Sandra Gunnarsson

Man misstänkt för mord på Studentvägen


Offret sågs sista gången tidigt på morgonen 2 maj. Nu är en man i 40-årsåldern misstänkt för mordet.

I våras skedde ett mord på Studentvägen. En man i 50-årsåldern hittades livlös av en förbipasserande, och förklarades sedan död. Den sista som såg honom i livet ska ha varit ett vittne som såg mannen samla burkar. Hans skador fick polisen att dra slutsatsen att det rörde sig om mord.

I dag rapporterar UNT att en man i 40-årsåldern greps i förra veckan, misstänkt för inblandning i mordet. Misstanken är av den lägre graden.

– Han släpptes fri inom loppet av några timmar men är ännu inte avförd från utredningen, säger kammaråklagare Elin Blank till UNT.

Den misstänkte har tidigare hörts av polisen i utredningen, men då inte som formellt misstänkt. Flera personer har tidigare delgivits misstanke men avförts. Mannen nekar till brott. Åklagaren har tidigare flaggat för att utredningen sannolikt kommer att läggas ned om inget oväntat genombrott kommer.


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden? Miljöpartiet och Socialdemokraterna verkar vara…
2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…